درمان خشکی لب به کمک روش های ساده خانگی امکان پذیر است. خشکی لب علاوه بر آزار دهنده بودن باعث ایجاد ظاهری ناخوشایند در لب ها میشود. این خشکی در هوای سرد و خشک تشدید میشود. برای رهایی از این مشکل تا پایان مطالب همراه ما باشید.پوسته دادن لب - درمان خشکی لب

علل خشکی لب

ابتلا به برخی بیماریها

بیماریهایی که با تب همراه‌اند، پسوریازیس، کم کاری تیروئید، برخی آلرژیها، دیابت و … می‌توانند خشکی لب را ایجاد کنند.

مصرف برخی داروها

مصرف داروهایی مانند آنتی بیوتیک، ضد آکنه، سرماخوردگی و … اغلب به عنوان یک عارضه جانبی، موجب خشکی لبها می‌شوند.

تماس مواد محرک با پوست لب

استفاده از مواد آرایشی نامرغوب، آدامس‌ها و شیرینی‌های حاوی سینامیت‌ و تماس لب با اسید مرکبات نیز می‌توانند موجب تحریک و خشکی لب شوند.

تماس مکرر بزاق دهان با لبها

خیس کردن لبها توسط بزاق دهان، عادت غلطی است که به تصور مرطوب کردن لب و پیشگیری از خشکی لبها انجام می‌شود غافل از اینکه این کار خود، عامل خشکی لب می‌باشد.

کم آبی بدن

کمبود آب یکی از اصلی ترین دلایل خشکی لب محسوب می‌شود. برای جبران کم آبی بدن حداقل هشت لیوان آب در روز مصرف کنید تا از هیدارته نگه داشتن بدن اطمینان حاصل شود. برای تامین آب مورد نیاز بدن در انتظار حس تشنگی نباشید. تشنگی از آخرین علائم کم آبی بدن است.بالم لب - درمان خشکی لب

تننفس دهانی

افرادی که به دلایل انسدادی، بخصوص در هنگام خواب اغلب از راه دهان تنفس می‌کنند، بیش از سایرین مستعد ترک و خشکی لب می‌باشند.

عدم محافظت از لبها در برابر شرایط نامطلوب محیطی

پوست لب‌ اگر به مدت طولانی در معرض تابش نور خورشید قرار گیرد به آسانی دچار آسیب می‌شود. آلودگی‌ها و عوامل محیطی از جمله گرد و غبار، همچنین سرما و خشکی هوا نیز از عوامل دیگر ایجاد خشکی پوست به طور کلی و ترک و خشکی لب هستند.

عفونت قارچی

آیا می‌دانید ترک‌خوردگی و خشکی لب ممکن است علامتی از عفونت قارچی باشد؟ مخصوصا اگر ترک در گوشه‌های دهان باشند، این احتمال قوی‌تر می‌شود. دکتر «شاون آلن» (Shawn Allen)، متخصص پوست در شهر بولدر ایالت کلرادو، می‌گوید: همه‌ی ما در پوست خود قارچ‌هایی داریم و ترک‌خوردگی‌ لب‌ها می‌تواند نشان‌دهنده‌ی این باشد که پوست بیش از اندازه قارچ تولید می‌کند. این قارچ‌ها می‌توانند در اثر گرما و رطوبت یا بزاقی که با آن لب‌های خود را تر می‌کنید، رشد کنند. بهترین درمان، نوشیدن آب فراوان و اجتناب از زبان‌زدن به لب‌هاست.

واکنش آلرژیک

اگر لب‌تان طوری برآمده شده که گویی همین الان فیلر تزریق کرده‌اید، ترک‌خوردگی لب‌تان می‌تواند یک واکنش آلرژیک باشد. ممکن است به مواد موجود در مواد آرایشی که برای لب‌تان استفاده می‌کنید، حساسیت داشته باشید. به‌عنوان مثال به «شی باتر» یا «روغن درخت شی» (shea butter)، موم زنبورعسل یا روغن کرچک حساس باشید. همچنین ممکن است به غذاهای خاصی حساسیت داشته باشید. هر ماده‌ی غذایی که می‌خورید، یادداشت و بررسی کنید تا متوجه شوید چه چیزهایی برای شما مناسب هستند.

آسیب نور خورشید

در معرض‌بودن نور خورشید و باد‌، به‌خصوص در فصل زمستان، می‌تواند باعث ترک‌خوردگی دردناک لب‌ شود. اگر در یک روز سرد و خشک زمستانی از خانه بیرون می‌روید، حتما از محصولات مناسب برای لب که خاصیت ضدآفتاب دارند، استفاده کنید.ترک خوردن لب - درمان خشکی لب

کمبود ویتامین B2

ویتامین B2 یا «ریبوفلاوین» برای فعالیت‌هایی همچون عملکرد سلولی، متابولیسم چربی‌ها و حفظ سطح نرمالی از «اسیدآمینه‌ی هموسیستئین» در خون ضروری است. اگر لب‌تان ترک‌خورده و متورم‌شده، ممکن است ناشی از کمبود «ریبوفلاوین» باشد. بهتر است از غذاهای سرشار از ویتامین B2 مانند تخم‌مرغ و گوشت کم‌چرب بیشتر استفاده کنید.

مصرف بیش از حد ویتامین A

از طرفی دیگر، خشکی لب‌ها ممکن است به دلیل مصرف بیش‌از‌اندازه‌ی ویتامین A باشد. مسمومیت با ویتامین A زمانی روی می‌دهد که مکمل‌های زیادی مصرف کنید. شما باید در مصرف مکمل ویتامین A بسیار محتاط باشید زیرا بخش عمده‌ای از نیاز بدن به ویتامین A از طریق تغذیه تأمین می‌شود. اگر مقدار ویتامین A در سیستم بدن شما زیاد باشد، باعث ترک‌خوردگی پوست و لب‌ها خواهد شد.

پیشگیری از خشکی لب

برای تامین رطوبت لبها می‌توان یک قاشق چای خوری نمک را در یک استکان آب حل کرد، سپس یک پارچه تمیز را به آن آغشته و بر روی لب‌ها قرار داد تا مرطوب و خنک شود. سپس بلافاصله بعد از خنک شدن لب‌ها، باید آنها را خشک کرد و از پمادهای چرب نظیر وازلین یا رژ‌لبهای مخصوص به مدت یک هفته استفاد نمود تا لب‌ها رطوبت خود را بازیابند.

استفاده از پماد هیدروکورتیزون نیز در حفظ رطوبت لب‌ها مؤثر است. بسیاری از وسایل آرایشی مورد استفاده در لب‌ها، ایجاد حساسیت می‌کنند، لذا باید در استفاده از آنها دقت کرد تا از بروز خشکی و واکنش‌های حساسیتی در لب‌ها جلوگیری شود. به توصیه متخصصان پوست، تداوم خشکی و ترک لب‌ها در صورتی که با استفاده از مرطوب کننده و ضد آفتاب برطرف نگردد، باید جدی گرفته شود؛ زیرا این مشکل ممکن است از عوارض یک بیماری جدی باشد.

درمان خشکی لب به روش های خانگی

محصولات تجاری زیادی برای درمان ترک‌خوردگی و خشکی لب موجود است، اما شما می‌توانید با چند راه‌کار درمانی ساده‌ و خانگی، با کمترین هزینه و به‌راحتی، خشکی لب‌تان را برطرف کنید.شکر - درمان خشکی لب

شکر

سابیدن سلول‌های مرده‌ی پوست از روی لب‌های پوسته‌شده و ترک‌خورده‌ کمک می‌کند تا نرمی و لطافت طبیعی لب‌ها سریع‌تر برگردد.

  1. دو قاشق چای‌خوری شکر را با یک قاشق چای‌خوری عسل ترکیب‌کرده و خمیر به‌دست آمده را به لب‌های خود بمالید، اجازه دهید چند دقیقه بماند.
  2. سپس با انگشت‌های خود این خمیر را به لب‌های خود بسابید تا سلول‌های مرده از آن جدا شوند.
  3. همچنین می‌توانید خمیر حاصل از ترکیب عسل و گلیسیرین را قبل از رفتن به رختخواب روی لب‌‌ها بمالید. تا صبح، لب‌ نرم و لطیف می‌شود.

گلبرگ گل سرخ

گل رز قرمز - درمان خشکی لبگلِ سرخی که در باغچه‌ی حیاط‌تان دارید، درمان خشکی لب شماست. این مرهم به لب‌ها کمک می‌کند، مرطوب بمانند و آنها را خوشرنگ‌تر و زیباتر نیز می‌کند.

  1. مقداری گلبرگ گلِ سرخ را با آب بشویید. گلبرگ‌ها را چند ساعت در شیر بخیسانید (اگر نسبت به محصولات لبنی حساسیت دارید می‌توانید گلبرگ‌ها را در گلیسیرین بخوابانید).
  2. گلبرگ‌ها را له کرده و به شکل خمیر درآورید.
  3. خمیر به‌دست‌آمده را روی لب‌های خشک‌تان بگذارید و این کار را روزی دو تا سه بار و هر شب قبل از خواب انجام دهید.

روغن نارگیل - درمان خشکی لب

روغن نارگیل برای درمان خشکی لب

روغن نارگیل، یک مرطوب‌کننده‌ی طبیعی است که به درمان ترک لب‌های شما که در اثر سرما و خشکی هوا ایجاد شده، کمک می‌کند. خیلی راحت می‌توانید روغن نارگیل خالص را چند بار در روز به لب‌های خود بمالید تا مرطوب بمانند. همچنین می‌توانید از روغن زیتون برای حفظ رطوبت لب‌ها استفاده کنید.

روغن کرچک

  • روغن کرچک را چند بار در روز به لب‌های خود بمالید.
  • همچنین می‌توانید یک قاشق چای‌خوری روغن کرچک را با یک قاشق چای‌خوری گلیسیرین و چند قطره آبلیموی تازه به‌خوبی مخلوط کنید و قبل از رفتن به رختخواب به لب‌تان بمالید. صبح، با پنبه‌ای که در آب ولرم خیس‌شده، آن را تمیز کنید. این کار را هر روز ادامه بدهید تا زمانی که خشکی لب‌تان برطرف شود.

سر شیر - درمان خشکی لب

درمان خشکی لب با سرشیر

چربی زیاد موجود در سرشیر، آن را به یک مرطوب‌کننده‌ی طبیعی قوی تبدیل می‌کند.

  1. سرشیر تازه را به لب‌ خود بمالید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه بماند. سپس با یک پنبه‌ی توپی آغشته به آب ولرم، لب‌ها را به‌آرامی تمیز کنید.
  2. این کار را هر روز انجام دهید تا خشکی‌ لب سریع‌تر برطرف شود.

آلوئه ورا - درمان خشکی لب

آلوئه‌ ورا

خواص درمانی آلوئه‌ورا، برای همه بسیار شناخته‌شده است. هر روز کمی از ژل آلوئه‌ورا را روی لب‌تان بمالید تا درد ناشی از ترک‌خوردگی و خشکی آن برطرف و درمان شود. ژل آلوئه‌ورا، مزه‌ی ناخوشایندی دارد، اما خواص التیام‌بخش و شگفت‌انگیز آن، ارزش تحمل این طعم نامطلوب را دارد.

خیار - درمان خشکی لب

یک روش ساده و طبیعی دیگر برای درمان خشکی لب.

  1. یک تکه‌ی کوچک از خیار را به آرامی به لب‌ خود بمالید، جوری که لب‌ها به‌خوبی به عصاره‌ی آن آغشته شود.
  2. بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند و سپس آن را با آب بشویید.
  3. این کار را چند بار در روز انجام دهید تا خشکی لب‌تان زودتر برطرف شود.

وازلین برای درمان خشکی لب

وازلین نیز برای درمان خشکی لب بسیار سودمند و مؤثر است.

  1. چند بار در روز به لب‌تان وازلین بمالید تا از آن محافظت شود. قبل از خواب هم این کار را انجام دهید تا در طول شب، لب‌تان به‌خوبی تغذیه شود.
  2. همچنین می‌توانید ابتدا یک لایه‌ی نازک از عسل روی لب‌های خود گذاشته و چند ثانیه اجازه دهید، خشک شود و سپس با یک لایه‌ی نازک از وازلین، لب را پوشش دهید. چند دقیقه صبر کنید و بعد با یک پنبه‌ی توپی آغشته به آب گرم، لب‌ها را تمیز کنید. این کار را دو بار در روز انجام دهید.

آب

کم‌آبی بدن می‌تواند علت پنهان خشکی و ترک لب‌ها باشد. شما باید در طول روز به مقدار کافی آب بنوشید تا بدن‌تان را هیدراته نگه دارید. روزتان را با نوشیدن یک تا دو لیوان آب شروع کنید؛ قبل از خوردن یا نوشیدن هر ماده‌ی غذایی دیگری آب بنوشید. قبل از رفتن به رختخواب نیز، حداقل یک لیوان آب بنوشید. نوشیدن آب کافی، نه‌تنها بدن‌تان را هیدراته نگه می‌دارد، بلکه کمک می‌کند تا سموم از بدن‌تان دفع شود.

راه‌کارهای بیان‌شده برای درمان خشکی لب مفید و مؤثر هستند، اما برای پیشگیری از بروز مجدد این مشکل، بهتر است لب‌های خود را به خوبی مرطوب نگه دارید و به بدن‌تان هم آب کافی برسانید، از قرار‌گرفتن در دمای بسیار زیاد خودداری کنید و تغذیه‌ مناسب و سالم داشته باشید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید