• تراپیست فردی است که با روان درمانی به دیگران کمک می کند تا رشد فردی خود را بدست بیاورند و بتوانند از نظر روحی و روانی برای مواجهه با مسائل و مشکلات آماده باشند.در این مطلب از پارس مگ ما شما را بیشتر با تراپیست و وظایفش آشنا خواهیم کرد.

    تراپیست - زن و مرد

    فهرست محتوا نمایش

    تراپیست کیست ؟

    نباید اهمیت روان درمانی در رشد فردی افراد نادیده گرفته شود. درمانگر برای حل مشکلات روحی باعث می شود تا فرد به رشد فردی برسد. افراد متخصص مشکلات شما را بررسی می کنند و هرگز آن ها را کم اهمیت جلوه نمی دهند. آن ها در واقع برای یافتن راهی مناسب برای حل مشکلاتتان ساعت ها با شما مشاوره می کنند.

    اما در مقابل، در صورتی که با افراد غیر متخصص و یا با دوستان خود مشورت کنید ممکن است توصیه ها و راهکار های غیر حرفه ای به شما پیشنهاد شود که نتیجه عکس و چه بسا بدتر را برای شما به بار آورد. مشورت برای حل مشکلات روحی و ذهنی بایستی با متخصص انجام شود. به هیچ عنوان نباید با افراد غیر متخصص و یا افراد نزدیک به خود مشورت کرد. زیرا آنان به احتمال زیاد احساسات را چاشنی راهکارها خواهند کرد.

    تراپیست و درمانگری که سال ها آموزش دیده و در کار مشاوره تخصص گرفته قطعا بهترین گزینه برای حرف زدن در مورد مشکلات شما است. لازم نیست که شما به عنوان مراجعه کننده در مطرح کردن مشکلات خود احساس گناه کنید. زیرا مشاور و فرد متخصص برای این کار در مقابل شما حاضر شده است.

    همچنین در پارس مگ بخوانید : مشورت چیست و باید با چه کسانی مشورت کرد ؟

    تراپیست - عینک

    روانشناس کیست ؟

    روانشناس به کسی گفته می شود که تحصیلات مرتبط با علم روانشناسی دارد و طی دوران تحصیل و فعالیت خود به بررسی رفتارهای انسان می پردازد. این بررسی به آن ها کمک می کند تا تفسیر درستی از فرایندهای ذهنی انسان داشته باشند. در واقع روانشناسان از داده های فردی افراد برای درمان و آموزش آن ها استفاده می کنند. گاهی دایره فعالیت روانشناسان فراتر از فرد بیمار می رود و ممکن است برای درمان فرد، نیازمند استفاده از کمک خانواده و دوستان باشد. در واقع تلاش روانشناس متکی بر بهبود روند مراقبت های بهداشت روانی است تا بتواند حال بیماران را و کیفیت زندگی آن ها را بهبود ببخشد. این افراد غالبا در کلینیک های روانشناسی فعالیت دارند. از مهمترین ویژگی هایی که می توان برای روانشناس خوب برشمرد عبارت اسا از:

    1. از نظر علمی دارای مدارج عالی
    2. انجام فعالیت های علمی، تحقیقاتی و درمانی
    3. فعالیت در زمینه تشخیص اختلالات بالینی
    4. ارائه راهکارهای درمانی مناسب با تشخیص مشکلات مراجعه کننده
    5. هماهنگ با فعالیت های روانپزشک
    6. کمک به مراجعه کنندگان برای شناخت بهتر احساسات
    7. ارائه مشاوره و راهنمایی به مراجعه کنندگان

    معرفی تخصص روانشناسی

    روانشناسی شاخه های تخصصی مختلفی دارد که افراد در طول دوران تحصیل می توانند آن را بگذرانند و در آن کسب تجربه کنند.

    انواع روانشناسی عبارتست از:

    1. بالینی: درمان و ارزیابی اختلالات روحی، رفتاری، روانی و… را درمان می کند.
    2. شناختی: کار ارزیابی عملکرد و تصمیم گیری های تفکر فرد و راه حل های وی برای مشکلات را انجام می دهد.
    3. جامعه: کار این روانشناسان تحقیق و پژوهش درباره سلامت جامعه است تا براساس نتایج آن برای افزایش سواد اجتماعی و نیز ارائه راهکارهای پیشگیرانه نظرات و پیشنهاداتی ارائه کنند.
    4. تطبیقی: کار این روانشناسان مطالعه درباره تفاوت های رفتاری انسان و حیوانات است.
    5. بازار: این دسته از روانشناسان رفتار مصرف کنندگان و روش های بازاریابی با هدف توسعه کسب و کارها است.
    6. مشاور: روانشناس مشاور کسی است که مثل روانشناس بالینی مشکلات عاطفی، خلقی، رفتاری، عاطفی، روانی و… افراد را بررسی و برای درمان به آن ها کمک می کند.
    7. رشد: این دسته از روانشناسان درباره رشد انسان در طول زندگی ش تحقیق و پژوهش می کنند. تمرکز آن ها بیشتر بر دوره های خاص زندگی انسان مثل کودکی، نوجوانی، جوانی و سالمندی را شامل می شود. بررسی مشکلات دوران رشد و ارائه راهکارهایی برای حل آن ها کار این دسته از روانشناسان است.

    روانشناس حول مسائل مختلف می تواند به مراجعه کنندگان خود کمک کنند، این مسائل می تواند از مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره ازدواج، علائم افسردگی، درمان استرس، اضطراب، زوج درمانی، اعتیاد یا وابستگی و… را شامل شود. با این تفاسیر حالا به خوبی می توانید به پاسخ این سوال برسید که تراپیست کیست ؟!

    تراپیست - روانشناس

    تفاوت تراپیست با روانشناس

    تراپیست، روندی مشابه با روانشناس دارد. اما اگر بخواهیم تخصصی تر ویژگی های تراپیست را بشناسیم ویژگی های روانشناس را باید به آن اضافه کنیم. تحصیلات درمانگر، در رشته و مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد، دکترا و دریافت گواهینامه های مختلف و روانشناسی بالینی و … می باشد.

    اما روانشناس، دارای مدرک روانشناسی است و با روانپزشک برای تجویز دارو همکاری می کند. یک درمانگر می تواند روانشناس نیز باشد. اما روانشناس باید برای رسیدن به این تخصص، تحصیلات خود را ادامه دهد و یا آموزش های حرفه ای ببیند. به طور کلی، تراپی دارای شاخه های مختلفی است که درمانگر ها در هر یک از این شاخه ها، تخصص و مهارت کسب خواهند کرد. حال موضوع مورد بحث ما همین تراپی درمانی است.

    شباهت های روانشناس و تراپیست چیست ؟

    قبل از آنکه فرق تراپیست و روانشناس را با جزییات بیشتر بررسی کنیم به شباهت های آن می پردازیم. به طور کلی، هم روانشناسان و هم درمانگران متخصصانی هستند که می توانند به شما کمک کنند:

    سلامت روان خود را بهبود بخشید
    افزایش رفاه عاطفی
    رفع اختلالات رفتاری
    شما به طور مرتب با یکی از این ارائه دهندگان ملاقات می کنید تا در مورد مشکل یا  چالش خود صحبت کنید. آنها به شما گوش می دهند و راهنمایی های حرفه ای ارائه می دهند تا به شما در درک بهتر مشکلات خود و چگونگی غلبه بر آنها کمک کنند.

    هر دو نوع متخصص در مورد کمک به افراد نتایج خوبی از خود نشان می دهند.

    هم روانشناسان و هم تراپیست باید دارای مجوز باشند تا بتوانند در رشته های مربوطه خود فعالیت کنند. برای انجام این کار، آنها باید تحت آموزش و آموزش تکنیک های درمانی قرار گیرند تا به افراد کمک کنند تا هرگونه نگرانی سلامت روانی، عاطفی و رفتاری را برطرف کنند. اگرچه الزامات آموزشی دقیق می تواند از تخصص به تخصص دیگر متفاوت باشد.

    تراپیست - پزشک

    وظایف تراپیست چیست ؟

    حالا که می دانید تراپیست یعنی چه وقت آن است که با وظایف او نیز آشنا شوید:

    1- شناخت اختلالات روانی

    این شناخت با گفته های بیمار و انجام تست های مختلف روانشناسی امکان پذیر است.

    2- مشاوره

    بسیاری از مراجعه کنندگان برای حل مشکلات خود نیازمند دریافت توصیه ها و راهکارهای اصولی هستند که بتوانند آن ها را رفع کنند.

    3- انجام تست های روانشناسی

    زمانی که تراپیست در مسیر درمان و کمک به بیمار نیازمند شناخت بیشتر او باشد با انجام تست ها و آزمایشات روانشناسی می تواند بیشتر به فرد کمک و او را راهنمایی کند.

    4- رواندرمانی

    این روش بیشتر برای کسانی کاربرد دارد که دارای انواع اختلالات روانی هستند، تراپیست با اطلاع از این اختلالات برای درمان به بیماران کمک می کند.

    5- فعالیت در سازمان های دولتی

    یکی از مهمترین وظایف تراپیست ها فعالیت در بخش های مختلف جامعه در کنار ارائه خدمات در کلینیک های روانشناسی است. فعالیت در زندان ها، کانون اصلاح و تربیت، آموزش و پرورش و… بخشی از فعالیت های تراپیست ها در مراکز دولتی می باشد.

    تراپیست - نقاشی

    معرفی انواع تراپی

    با دانستن اینکه تراپیست چیست نوبت به شناخت انواع تراپی یا همان روان درمانی می رسد. حتما به خوبی می دانید که وقتی به مشاور درمانگر مراجعه می کنید بسته به نوع مشکل فرد، یکی از روش های درمانی برای وی تجویز می شود. این روش های درمانی کاملا بستگی به نوع تراپی دارد. از شناخته شده ترین انواع تراپی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    ماساژ درمانی

    این روش درمانی برای کاهش تنش های عضلانی بسیار موثر است، به این روش ماساژ تراپیست نیز گفته می شود. در این روش انقباضات ماهیچه ای، مشکل خم شدن شانه ها به سمت جلو و نیز صدمات مزمن ماهیچه ای را به خوبی درمان و رفع می کند.

    روان درمانی

    این روش درمانی غالبا برای کسانی کاربرد دارد که دچار اختلالات روانی هستند، این روش به کاهش رفتارهای ناراحت کننده آن ها کمک می کند. علاوه بر اینکه می تواند تا حد زیادی روابط بین فردی را بهبود ببخشد. کسی که از این روش درمانی استفاده می کند می تواند تا حد زیادی مهارت های اجتماعی خود را ارتقا ببخشد. به این روش درمانی سایکو تراپی نیز گفته می شود که گاهی تراپیست برای درمان از دارو نیز برای درمان بیمار استفاده می کند.

    بیوتراپی

    شاید برای شما جالب باشد که بدانید زیبایی درمانی نیز یکی از روش های تراپی به شمار می آید که طی آن پاکسازی پوست، ماساژ صورت، رفع چین و چروک و مشکلات سطحی پوست درمان می شود.

    مزایای مراجعه به تراپیست و درمانگر

    حالا که به خوبی با پاسخ این سوال که تراپیست یعنی چه آشنا شدید، نوبت به بررسی مزایای مراجعه به تراپیست و درمانگر می رسد. بسیاری از ما در دوران زندگی با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کنیم، در شرایطی که هر کدام از این مشکلات کیفیت زندگی و قدرت مدیریت آن را تحت تاثیر قرار دهد، ما را نیازمند به دریافت کمک از تراپیست و درمانگر می کند. از مهمترین مزیت هایی که می توان برای درمانگر برشمرد عبارت است از:

    1. رازدار و امین مراجعه کنندگان  و بیماران است
    2. در روند مراجعات باعث بهبودی کیفیت زندگی و حال بیماران و مراجعان خود می شود
    3. به مراجعه کنندگان راهکارهای عقلانی و واقعی ارائه می کنند
    4. برای حل مشکلات ذهنی و روحی مراجعه کنندگان تلاش می کند
    5. هزینه ای اضافه بر هزینه های تراپی دریافت نمی کند
    6. برای منفعت خود اقدام به ارائه راهکار نمی کند
    7. هزینه های تراپی را طبق تعرفه های مصوب و قانونی دریافت می کند

    تراپیست - زن

    آیا به روان درمانی احتیاج دارم ؟

    در بسیاری از موارد گفتن اینکه کسی احتیاج دارد به روان درمانگر مراجعه کند، شایسته نباشد. چرا که همچنان با وجود عادی سازی مراجعه به روانپزشکان و روان درمانگران، باز هم برچسب مشکلات روانی در بسیاری از موارد سخت و غیرقابل تحمل است. قطعا دیدن وضعیت روانی بغرنج یکی از دوستان یا اعضای خانواده بسیار ناراحت کننده است. ولی چنانچه فرد خطری برای خود یا دیگران نداشته باشد، بهتر است خود او به فکر مراجعه به روان درمانگر بیفتد.

    تشویق فرد به درمان یا کمک خواستن از متخصصان بهداشت روان و حتی پیشنهاد بررسی درمان های احتمالی می تواند روش بسیار خوبی برای نشان دادن پشتیبانی سایرین از او باشد. چرا که بسیاری از کسانی که حس می کنند دیگران آنها را مجبور به درمان کرده اند. به همین دلیل معمولا از خود مقاومت نشان می دهند. همین نیز ایجاد تغییرات در زندگی این افراد دشوارتر می کند.

    کسانی که مجبور به روان درمانی شوند از خود مقاوت نشان می دهند

    قطعا روان درمانی می تواند به کسانی که با افکار منفی و خودکشی مواجه هستند کمک کند. ولی اگر فرد در شرایط بحرانی به سر می برد، مراجعه به روان درمانگر گزینه مناسبی نیست. بلکه بهتر است بلافاصله با یکی از مراکز پیشگیری از خودکشی در نزدیکی محل زندگی خود تماس بگیرید یا اینکه با مشاوران تلفنی مربوط به خودکشی خط تلفن ۱۴۸۰ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید. در بدترین حالت نیز چنانچه احتمال خودزنی بالا است، بهتر است با اورژانس تماس بگیرید. ولی اگر شرایط فرد عادی نبود و هنوز وارد دوره بحرانی نشده باشد، می تواند به یک روان درمانگر مراجعه کند.

    با این حال،‌ اگر مشکلات روانی روی زندگی روزمره و عادی فرد تداخل ایجاد کند بهتر است به روان درمانی روی بیاورد. روان درمانی می تواند به فرد کمک کند بهتر دلایل، نحوه بروز برخی احساسات ناخوشایند و چگونگی کنار آمدن با آنها را بیاموزد. روان درمانی همچنین می تواند جای خوبی برای گفتگو در مورد بسیاری از مشکلات زندگی از تنهایی و انزوا، مشکلات والدین یا اختلافات خانوادگی نیز باشد. برای مثال، زوج درمانی و مشاوره زوجین می تواند به افراد کمک کند. مثلا کمک می کند تا مشکلاتی که با همسر و شریک زندگی خود دارند را رفع کنند. و البته روش های جدیدی را برای برقراری ارتباط با یکدیگر بیاموزند.

    آیا باید به تراپیست مراجعه کنم ؟

    ممکن است قبل از اینکه برای روان درمانی آماده شوید نیاز داشته باشید مدتی فکر کنید. شاید بخواهید کمی صبر کنید و به خودتان زمان دهید. مثلا ببینید آیا تغییر سبک زندگی یا پشتیبانی اعضای خانواده و دوستان تاثیر در وضعیت به وجود می آورد. پیشنهاد می شود در مواردی که مشکلات روانی باعث پریشانی یا مختل شدن بخشی از زندگی می شود، به روان درمانگر مراجعه کنید. به خصوص موارد زیر:

    -فکر کردن یا کنار ‌آمدن با این مسائل هر روز حداقل ۱ ساعت وقت می گیرد

    -موجب شرمساری شده یا باعث می شود که از دیگران دوری کنید

    -این مسائل موجب کاهش زندگی فرد می شود

    -روی مدرسه، کار یا روابط اثر منفی و مخربی می گذارند

    -برای کنار آمدن با این مسائل زندگی خود را تغییر داده اید یا به عادت های تازه ای روی آورده اید

    تراپیست - مرد

    ۸ نشانه ای که نشان می دهد نیاز دارید به تراپیست مراجعه کنید

    اگر هر کدام از علائم و نشانه های زیر را تجربه کنید که به طبع موجب اختلال در امور زندگی شما می شوند، ممکن است مراجعه به روان درمانگر بهترین گزینه باشد. این علائم عبارتند از:

    ۱-دچار سراسیمگی شده اید از دلایل مراجعه به تراپیست

    شاید حس کنید که امور زیادی به گردن شما افتاده یا مشغله زیادی پیدا کرده اید. ممکن است حتی حس کنید که نمی توانید آسوده باشید و موارد حادتر حتی حس کنید قادر به نفس کشیدن نیستید. به یاد داشته باشید، استرس و فشار شدید می تواند منجر به مشکلات جسمی جدی و وخیمی نیز منتهی شود.

    ۲-خستگی از دلایل مراجعه به تراپیست

    این علامت عموما از مشکلات روحی روان نشأت گرفته یا همراه با آن است. گاهی خستگی نشانه ای از افسردگی است. خستگی موجب می شود که فرد بیش از حد بخوابد یا اینکه صبح ها هنگام بیدار شدن برای بلند شدن واقعا دچار مشکل شود.

    ۳-خشم، عصبانیت یا دلخوری شدید

    همه ما گاهی دچار عصبانیت می شویم. بنابراین، عصبانیت لزوما مضر نیست. ولی وقتی که این احساسات رفع نشده یا اینکه نسبت به وضعیت شدیدتر از حد عادی باشند و بدتر از آن موجب بروز واکنش های خشن یا بالقوه خطرناک شوند بهتر است به فکر مراجعه به روان درمانگر باشید.

    تراپیست - مغز

    ۴- آگورافوبیا از دلایل مراجعه به تراپیست

    آگورافوبیا که به آن «بازارهراسی» یا «گذرهراسی» نیز گفته می شود، ترس شدید و بیمارگونه از حضور در مکان های شلوغ و پرازدحام است. برخی از افراد ممکن است  بر اثر بروز این مشکل اصلا قید خارج شدن از خانه را بزنند.

    ۵- افکار سرزده یا مضطرب از دلایل مراجعه به تراپیست

    نگرانی از مسائل مختلف طبیعی است. ولی اگر فردی بخش زیادی وقت خود را صرف فکر کردن به این نگرانی کند، این به منزله آن سات که وقت مراجعه به روان درمانگر برای او فرا رسیده است

    ۶-بی تفاوتی

    وقتی که فرد علاقه خود به امور عادی، دنیای پیرامون یا کلا زندگی را از دست دهد، معمولا به این معناست که او وارد دوران بحرانی شده است. این مشکل عموما نشانه افسردگی یا اضطراب شدید است.

    ۷-ناامیدی از دلایل مراجعه به تراپیست

    وقتی فرد امید خود به زندگی را از دست داده، دچار بی انگیزگی شده یا حتی تصور کند دیگر اصلا آینده ای وجود ندارد، معمولا دچار افسردگی یا یک بیماری روانی دیگر است. ناامیدی به خصوص پس از سپری کردن یک دوره بسیار دشوار غیر عادی نیست، ولی وقتی که تداوم پیدا کند، ممکن است به خودکشی منجر شود.

    ۸-کناره گیری اجتماعی از دلایل مراجعه به تراپیست

    بسیاری از کسانی که اوقاتی را در تنهایی سپری می کنند معمولا احساس بهتری پیدا می کنند. افراد درونگرا حتی ممکن است بیش از دیگران به تنهایی نیاز داشته باشند. ولی اگر فرد از حضور در جمع و در میان اطرافیان دچار ناراحتی شده یا حتی از بودن در کنار دیگران دچار ترس شود، مراجعه به روان درمانگر اقدام منطقی است.

    تراپیست - مبل طوسی

    اگر قبلا به تراپیست مراجعه کرده ام و جواب نگرفته باشم، چطور می شود ؟

    فراموش نکنید، روان درمانی بلافاصله جواب نمی دهد. حتی در یک وضعیت کاملا ایده آل و وقتی که همه چیز خوب پیش برود، باز هم روان درمانی زمان می برد. ولی مراجعه به روان درمانگر و عدم تغییر شرایط باعث دلسردی می شود. بسیاری در این حالت تصور می کنند وقت و هزینه خود را با مراجعه به روان درمانگر تلف کردند. در نتیجه، بسیاری ترجیح می دهند دیگر به درمان خود ادامه ندهند.

    همچین یک روش درمانی یکسان برای همه جواب نمی دهد. قطعا یک درمانگر نیز برای هر بیماری مناسب نیست. داشتن تجربه ناخوشایند با یک روان درمانگر خاص یا یک نوع درمان خاص نیز می تواند تلاش مجدد برای درمان مشکلات روانی را دشوارتر سازد. این شاید در حالی باشد که خود فرد حس می کند مراجعه به روان درمانگر لازم است. مراجعه به یک متخصص می تواند به درمان مشکلاتی که فرد تجربه می کند کمک کند.

    به یاد داشته باشید که روش های درمانی مختلفی بر افراد مختلف با شرایط مختلف تاثیری یکسان ندارد. در همین حال، تشخیص اشتباه نیز می تواند روی فرد اثر مخربی بگذارد. چنانچه فردی قبلا به روان درمانگر مراجعه کرده و شرایط او به درستی تشخیص داده نشده و یا علائم مشکلاتش حالا تغییر کرده اند بهتر است سراغ یک درمانگر دیگر برود.

    چرا باید به تراپیست مراجعه کنم ؟

    اگر قصد دارید به یک روان درمانگر مراجعه کنید، ممکن است به اشکلات احتمالی آن از جمله نگرانی از هزینه ها فکر کنید. همچنین ممکن است نسبت به دشواری های روان درمانی اطلاع داشته باشید. لطمه روحی شدید (تروما) و از سرگذراندن تجارب هولناک در گذشته نیز واقعا می تواند ترسناک باشد و صحبت کردن از چنین مسائلی بسیار دشوار است. ولی حتی اگر فرد دچار تجارب آسیب زا نباشد باز هم کنار آمدن با چالش های روحی روانی به سادگی امکان پذیر نیست و درمان نیز به سرعت مشکلات را بر طرف نمی کند.

    درمان نیاز به صداقت با خود و همچنین با درمانگر دارد. ولی اگر تمام و کمال خودتان را برای درمان آماده کرده باشید قطعا می توانید از مزیت های بسیار آن بهره مند شوید. از جمله اینکه با مراجعه به یک روان درمانگر یا تراپیست با تجربه می توانید در یک فضای امن و بدون ترس از قضاوت در مورد مشکلات خود صحبت کنید و منتظر شنیدن راهکارهای درمانی مناسب باشید. برخی از مزیت های روان درمانی نیز عبارتند از:

    تراپیست - مرد بیمار

    بیشتر خودتان را خواهید شناخت

    روان درمانگران همیشه به مسائل و مشکلات بیماران خود گوش می دهند و به آنها در برقراری ارتباط کمک می کنند. اگر حس می کنید راه خود را در زندگی گم کرده اید یا سردرگم هستید، ممکن است روان درمانگر راهنمایی یا توصیه هایی به شما دهد. البته روان درمانگر دقیقا راهکاری پیش روی بیمار قرار نمی دهد بلکه بیشتر سعی می کند تا این امکان را فراهم کند که خود شخص به تنهایی تصمیم گیری کند.

    روان درمانی می تواند باعث شود به اهداف خود برسید

    اگر فرد مطمئن نباشید که واقعا چه اهدافی در زندگی دارد، روان درمانی می تواند به او کمک کند به درستی مشکلات و مسائل زندگی خود را حلاجی کرده و نقاط تاریک را شفاف تر ببیند. در نهایت فرد می تواند تصمیم گیری های واقع بینانه تری بگیرد.

    درمان می تواند به شما کمک کند روابط خوشایندتری داشته باشید

    چه مجرد باشید یا متأهل و در رابطه ای عاطفی به سر ببرید برای شما مفید است. روان درمانی می تواند باعث شود بسیاری از مشکات خود را با دیگران حل کنید. و از عهده مسائلی همچون عدم امنیت در روابط یا اعتماد به شریک زندگی خود بربیایید.

    احتمالا وضعیت سلامتی بهتری نیز خواهید داشت

    بسیاری از تحقیقات از ارتباط مستقیم بین سلامت ذهنی و جسمی با یکدیگر خبر می دهد. در حقیقت، بسیاری از مسائل مرتبط به بهداشت روانی در صورتی که بدون درمان رها شوند، ممکن است اثرات منفی روی سلامت جسمی فرد نیز بگذارند. از طرفی کسانی که از سلامت روانی خوبی برخوردارند عموما توانایی بهتری برای مواجه با مشکلات جسمی نیز دارند.

    تراپیست - خودکار

    چگونه با تراپیست ارتباط برقرار کرد ؟ 

    برای پیدا کردن یک تراپیست خوب راه های مختلفی وجود دارند. می توانید از اطرافیان خود کمک بخواهید. شاید آنها متخصص خوبی را بشناسند. اما در صورتی که به هر دلیلی نمی خواهید اطرافیان و دوستان از این موضوع با خبر شوند بهتر است در اینترنت و یا در پیام رسان های اجتماعی به دنبال روانشناس و تراپیست ماهر بگردید. این دسته از افراد متخصص برای ارائه مشاوره هر یک قوانینی را برای خود وضع کرده اند. اما بیشتر آن ها برای اولین جلسه مشاوره هزینه ای دریافت نمی کنند و معمولا مشاوره تلفنی خواهد بود.

    مزیت های انتخاب چنین فردی

    همانطور که گفته شد تراپیست خوب کسی است که راهکارهای عقلانی و حرفه ای را پیش پای افراد می گذارد. همچنین وی از حرفه و تخصص خود به بهترین شکل برای حل مشکلات ذهنی و روحی افراد استفاده می کند. در نتیجه حمایت وی بایستی بدون هیچ چشم داشتی غیر از پرداخت هزینه تراپی باشد. در این صورت تراپیست خوب کسی است که منفعت خود را در نظر نگیرد. افراد برای شرکت در جلسه تراپی هزینه پرداخت می کنند و نیاید هزینه تراپی خارج از نرخ متعارف باشد. چنین فرد متخصصی باید رازدار بوده و محرم اسرار مراجعه کننده خود باشد.

    نحوه پیدا کردن تراپیست مناسب

    راه های مختلفی می تواند در پیدا کردن تراپیست یا مشاور مناسب برای شما وجود دارد. یکی از آنها بررسی مجوزات یک مرکز مشاوره روانشناسی است. مدارک علمی مشاور، جزو دیگر فاکتورهای مهم است. بعضی از مراکز روانشناسی مثل مهمید، جزو جاهایی هستند که زیر نظر بهزیستی کار می کنند، و این امتیاز بزرگی برای آنها به حساب می آید

    تراپیست - زن با لباس مشکی

    ویژگی یک تراپیست خوب چیست ؟

    پس از دانستن اینکه تراپیست یعنی چه نوبت به شناخت ویژگی های آن می رسد. این ویژگی ها به شما کمک می کند تا بتوانید در زمان انتخاب تراپیست بهتر عمل کنید. از مهمترین ویژگی های تراپیست یا درمانگر خوب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    1- توانمند در زمینه ارائه مشاوره در زمینه های مختلف عمومی و تخصصی به افراد

    در مجموع تراپیست دایره وسیعی از روانپزشک، روانشناسان، مددکاران اجتماعی و مشاوران روانشناسی را شامل می شود که در توانند در زمینه های مختلف به مراجعه کنندگان خود مشاوره و راهکارهای لازم را ارائه کنند.

    2- دارای مدرک تحصیلی مرتبط

    از دیگر ویژگی های یک تراپیست خود داشتن مدرک تحصیلی دکتری، کارشناسی ارشد، دکترای تخصصی و حتی گواهینامه های تخصصی در زمینه های مختلف مانند ترک اعتیاد و… می باشد

    3- ارائه راهکارهای مناسب به مراجعه کنندگان

    یکی دیگر از ویژگی های تراپیست های حرفه ای کمک به مراجعه کنندگان و ارائه توصیه های کارآمد به تناسب روحیات فرد و مواجهه آن ها در شرایط بحرانی می باشد.

    تراپیست - نقاشی

    4- ارائه راهنمایی و پشتیبانی روحی و روانی از مراجعه کنندگان

    این مشاوران درمانگر به خوبی می دانند.

    5- مراجعه کنندگان و بیماران خود را قضاوت نمی کند

    یکی از مهمترین ویژگی های تراپیست خوب، احساس اعتماد بیماران است. مراجعه کنندگان نباید احساس قضاوت و نگرانی از صوری تراپیست خود دریافت کنند.

    6- رازدار و امین است

    یکی از مهمترین و اولین اصول تراپیست خوب، رازداری او می باشد. بیماران دوست دارند با احساس امنیت بتوانند مشکلات خود را مطرح و برای آن ها راه حل دریافت کنند.

    7- امکان برقراری ارتباط با هر طیف سنی و هر قشری که به آن ها مراجعه می کند

    تراپیست ها باید بتوانند این توانایی را در خود پرورش دهند که با اقشار مختلف جامعه  و در تمام رده های سنی ارتباط برقرار کنند، حرف آن ها را بشنوند و بتوانند متناسب با شرایط سنی و اجتماعی فرد به او برای حل مشکلات راهکار ارائه کنند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید