ترک اعتیاد به گوشی از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده ی بیش از حد از گوشی میتواند زندگی تان را مختل کند. در ابتدا به شما یاد میدهیم چگونه متوجه اعتیاد به گوشی شوید، و در ادامه راهکار های مفیدی برای ترک اعتیاد به گوشی را در اختیارتان میگذاریم.

استفاده از گوشی در رخت خواب - ترک اعتیاد به گوشی

علائم اعتیاد به گوشی

  1. تلفن همراهتان مدام در دستان باشد، حتی هنگامی که به حمام یا رخت خواب می روید.
  2. همیشه گوشی در دسترس تان باشد و لحظه ای آن را از خود جدا نکنید.
  3. در صورت خاموش کردن گوشی دچار استرس میشوید.
  4. همراه داشتن تلفن همراه در دستشویی
  5. به یاد نیاوردن شماره تلفن دوستان خود
  6. اگر کاری با اعضای خانواده دارید به جای صحبت کلامی به او پیامک می دهید.
  7. چک کردن مداوم پست و استوری برای دیدن تعداد لایک یا کامنت.
  8. بدون گوشی به هیچ جا نمی روید حتی اگر دیر کرده باشید.
  9. به هنگام پخش سریال موردعلاقه تان نیز گوشی به دست هستید و آن را از خودتان لحظه ای دور نمی کنید.
  10. حتی به هنگام راه رفتن نیز تلاش می کنید گوشی خود را چک کنید.
  11. بخاطر استفاده بیش از حد از گوشی مورد سرزنش دیگران قرار گرفتن.

علت اعتیاد به گوشی

گاهی اوقات وابستگی های ما به فضای مجازی بی مورد نیست و برای مدیریت کسب و کارهای خود مجبوریم مدام آن را چک کنیم.

مثلا اگر یک پیج کاری داشته باشیم که مدام به ما دایرکت و سفارش دهند مدام باید آن را بررسی کنیم و پاسخ مشتریان را بدهیم.

این موردی ندارد و اعتیاد به گوشی محسوب نمی شود چون در راه کسب درآمد و مدیریت کسب و کارمان است.

راه های درمان اعتیاد به گوشی زیاد هستند و نگران این مورد نباشید زیرا با امکاناتی که گوشی های هوشمند دارند به ناچار به سمت آن گرایش پیدا می کنیم.

 عوارض اعتیاد به گوشی

فشار و آسیب به چشم

معمولا استفاده زیاد از گوشی و لپ تاپ به چشم آسیب می رساند و باعث خشکی چشم و تاربینی می شود.

اگر به هنگام شب و خاموش بودن چراغ ها به صفحه روشن گوشی بنگرید ماده ای به نام ملاتونین که مربوط به هرمون خواب است، ترشح می شود و باعث اختلالات در سیستم بدن می شود.

دلیل اینکه به هنگام بیدار شدن از خواب سرحال نیستید همین مورد است. درمان اعتیاد به گوشی در این مورد ضروری است زیرا چشم حساس است.

خطر تصادف

پلیس راهنمایی رانندگی همیشه استفاده از گوشی همراه را به هنگام رانندگی منع کرده است زیرا بیشترین حادثه تصادف به همین دلیل رخ داده است. استفاده بی اندازه از گوشی چه به هنگام رانندگی چه به هنگام پیاده مشکل آفرین است.

سندرم گردن

از دیگر آسیب هایی که ناشی از استفاده زیاد از گوشی هوشمند است، سندروم گردن است؛ زیرا مدام سرمان به پایین خم است و به مرور ستون فقرات مان آسیب می بیند.

گردن درد - ترک اعتیاد به گوشی

در مقاله ای نوشته شده که هنگامی که سر به پایین خم باشد وزن آن نزدیک به ۲۷ کیلوگرم است و به ستون فقرات به شدت فشار وارد می کند ولی ما بیشتر اوقات این فشار را احساس نمی کنیم.

به مرور این فشار باعث ضربه به مهره های گردن می شود و به همین خاطر است بسیاری مجبور به استفاده مدوام از گردنبند طبی و در صورت وخیم بودن مجبور به عمل جراحی می شوند.

سندرم کانال کارپال

اگر مدام در حال تایپ کردن هستید معمولا انگشت های شست دست درگیر هستند و فشار زیادی به انگشتان و مچ دست وارد می شود که به آن سندروم کانال کارپال گویند.

این ها همه به خاطر اعتیاد به گوشی است. مثلا در این مورد ترک اعتیاد به گوشی می توانید به جای تایپ کردن صدا بفرستید.

چاقی

بسیاری از عوامل هستند که باعث چاقی می شوند. استفاده از وسایل هوشمند معمولا باعث چاقی می شوند؛ زیرا فرد به هنگام استفاده از آن ها کم تحرک است و حتی از نظر جسمی شاداب نیستند.

از طرفی تلفن همراه از خود اشعه هایی ساتع می کنند که به بدن انرژی منفی می دهند و شادابی را از ما دور می کند به همین دلیل می گویند به هنگام خوابیدن آن را از خودتان دور نگه دارید و آن را در حالت پرواز قرار دهید.

ترک اعتیاد به گوشی می تواند روی تناسب اندام شما تاثیر مثبت بگذارد و توصیه می شود به هنگام ورزش تمرکزتان روی تناسب اندامتان باشد که همین باعث دوری از گوشی می شود.

کاهش کیفیت خواب

اعتیاد به گوشی معمولا باعث بد خوابی می شود زیرا ما عادت کرده ایم که شبکه های اجتماعی را مدام چک کنیم و از اینکه بخوابیم و کسی با ما تماس بگیرد یا پیام ضروری دهد می ترسیم.

به همین دلیل ما خواب راحت و پیوسته ای نخواهیم داشت و ممکن است تا صبح چندین بار از خواب بلند شویم و گوشی خود را چک کنیم.

راه های ترک اعتیاد به گوشی

مدیریت زمان

همانطور که می دانیم زمان مهم ترین چیز است که در طول زندگی باید از آن درست استفاده کنیم. استفاده بیش از حد از گوشی و فضای مجازی اعتیاد آور است و باعث می شود زمان زیادی را صرف این کار بکنیم.

استفاده از آن ها را محدود کنید و زمانی مشخص برای آن بگذارید؛ مثلا آخر شب همه ی پیام های پیام رسان ها را پاسخ دهید.

بی خوابی - ترک اعتیاد به گوشی

درمان اعتیاد به گوشی برای اینکار استفاده از آلارم گوشی است که می توانید زمانی را مشخص کرده و هنگامی که به پایان می رسد هشدار دهد که بدانید از آن برنامه بیش از حد استفاده کرده اید و بهتر بتوانید زمان را مدیریت کنید.

به جای قطع استفاده از گوشی، استفاده را کم کنید

یکی از راه های درمان اعتیاد به گوشی، کم کردن زمان استفاده از آن است نه قطع کردن آن.

زیرا اگر در ابتدا یک کار را به طور کامل ترک کنید احتمال بازگشت به آن بسیار زیاد است ولی اگر آن را مدیریت کنیم که کم تر شود نتیجه مطلوبی خواهیم گرفت.

می توانید برای درمان اعتیاد به گوشی مثلا استفاده از آن را هر روز یک ساعت کم تر کنید و به تدریج نتیجه می گیرید و اعتیاد شما به آن از بین می رود.

بستن کانال ها و گروه های غیرضروری

همانطور که می دانید از بین شبکه های اجتماعی تلگرام کاربر پسندتر است؛ زیرا هم به مانند واتساپ قابلیت پیام رسانی را دارد و هم به مانند اینستاگرام می توان کانال و گروه های مختلف خبری و سرگرم کننده را از آن دنبال کرد.

تحقیق ها نشان داده که این شبکه اجتماعی استفاده بیشتری دارد حتی با وجود فیلترینگ آن. برای ترک اعتیاد به گوشی می توان استفاده از این برنامه را تا حدودی محدود کرد که راهکار آن بی صدا کردن همه کانال های آن است که مزیت آن این است که فقط نوتیفیکیشن پیام های ضروری به شما اعلام می شود و وقت شما را کم تر هدر می دهد.

اینکار نه تنها در ترک اعتیاد به گوشی بسیار موثر است، بلکه باعث می شود شما وقت بیشتری را برای انجام کارهای ضروری خود در دنیای واقعی بگذارید.

برای ترک اعتیاد به گوشی از سلفی گرفتن مدوام پرهیز کنید

چون گوشی های هوشمند معمولا دارای امکانات بسیاری از جمله دوربین های باکیفیت هستند، محبوبیت بسیاری نزد ما دارند. این امکان پیشرفته باعث شده است که دوری از گوشی هایمان را برایمان بسیار سخت کند.

راهکار ترک اعتیاد به گوشی در این اوقات این است که از سلفی گرفتن های بی مورد بپرهیزیم که بتوانیم با گذر زمان استفاده از آن را کم تر کنیم.

این کار هم باعث بالارفتن اعتماد به نفس ما می شود و هم در درمان اعتیاد به گوشی همراه بسیار کارا است.

معتاد به گوشی - ترک اعتیاد به گوشی

استفاده از قانون ۲۰-۲۰-۲۰ برای ترک اعتیاد به گوشی

این قانون بسیار در ترک اعتیاد به گوشی موثر است. این قانون می گوید اگر مدت زمانی که باید به گوشی نگاه کنید ۲۰ دقیقه باشد، باید چشم ها را ۲۰ ثانیه استرحت دهید که به یک شی که حدود ۶ متر از شما فاصله داشته باشد ۲۰ ثانیه بنگرید تا چشم استراحت کند و مشکلات ناشی از خشکی و تاربینی برایتان اتفاق نیفتد.

برای آلارم به جای گوشی از ساعت هوشمند استفاده کنید.

معمولا از راه های ترک اعتیاد به گوشی دوری از آن است. بسیاری از ما به جای ساعت زنگدار از آلارم گوشی برای تنظیم ساعت استفاده می کنیم.

این کار خود باعث می شود دسترسی به گوشی بیشتر شود. ساعت های زنگدار را برای این کار استفاده کنید که کم تر به گوشی گرایش پیدا کنید.

به گوشی هوشمند خود مرخصی بدهید

آخر هفته و یا روزهایی که با خانواده به تفریح می روید و وقت می گذرانید بهترین زمان برای استراحت دادن به گوشی هوشمندتان است که می توانید آن را در خانه بگذارید که جلوی دیدتان نباشد و از زندگی بیشتر لذت ببرید. انجام این کار به تدریج به ترک اعتیاد به گوشی بسیار کمک می کند.

برای ترک اعتیاد به گوشی بازی های روی گوشی را حذف کنید

معمولا اکثریت ما از بازی های آنلاین لذت می بریم و با در دسترس بودن اینترنت ممکن است ساعت ها مشغول به بازی باشیم.

پیشنهاد ما این است که همه ی بازی های نصب شده ی روی گوشی خود را حذف کنید و اینترنت خود را قطع کرده که کم تر به بازی های آنلاین بپردازید.

استفاده از برنامه های ترک گوشی

یک سری برنامه ها هستند که باعث ترک اعتیاد به گوشی همراه می شوند. از جمله:

Checky:

با استفاده از این برنامه می توانید بدانید چند بار در روز قفل گوشی تان را باز کرده اید و چقدر از گوشی تان استفاده می کنید.

AppDetox:

این برنامه به شما اجازه می دهد زمان استفاده از هر اپلیکیشن را به صورت جدا تعیین کنید. روش دیگر هم انتخاب تعداد دفعاتی است که در هر روز می توانید یک اپلیکیشن را اجراء کنید.

Onward:

با این برنامه می توانید ببینید از خود گوشی و هر یک از اپلیکیشن ها چقدر استفاده می کنید و برای آنها محدودیت تعیین کنید.

Flipd:

این برنامه هم مثل AppDetox، دسترسی شما را به برنامه های خاص در بازه های زمانی مشخص شده محدود می کند.

این برنامه هایی که نام بردیم در ترک اعتیاد به گوشی همراه بسیار کاربردی هستند. این اپ ها به صورت رایگان و در دو نسخه اندروید و ios موجود هستند.

این برنامه ها عملیات گوشی را ثبت می کنند و نشان می دهند در آن روز چند بار قفل گوشی باز و بسته شده است.

درمان اعتیاد به گوشی - ترک اعتیاد به گوشی

البته برنامه اپ داکس فقط برای گوشی های اندروید قابل نصب است و به شما اجازه می دهد که برای هر برنامه به صورت مجزا زمان استفاده را مشخص کنید.

نور صفحه گوشی برای زنگ،پیام های هشدار و … را قطع کنید

قابلیت روشن شدن صفحه نمایش را به هنگام دریافت پیام و یا آلارم گوشی را غیرفعال کنیم زیرا این خود باعث می شود با روشن شدن صفحه نمایش آن را چک کنیم.

مراجعه به مشاور برای ترک اعتیاد به گوشی

همانطور که می دانید خیلی از راه های دیگر برای درمان اعتیاد به گوشی وجود دارند که ما از آن ها بی خبریم و تنها مشاوران آن ها را می دانند.

مراجعه به مشاورین در این زمینه راه خوبی است زیرا می توانید با کم ترین زمان اعتیاد خود را از بین ببرید.

پیشنهاد ما مراجعه به سایت روان آرام کلینیک است که مشاورانی خبره دارد و در هر زمینه بهترین هستند.

خلوت کردن گوشی

آهنگ ها و فیلم و کلیپ های روی گوشی را حذف کرده که باعث نشود هر بار برای آهنگ گوش دادن به گوشی مراجعه کنید. هم چنین وجود یک مرورگر برای تلفن همراه کافی است.

ترک اعتیاد به گوشی در 21 روز

در بخش انتهایی این مطلب نمناک توصیه می کنیم با رعایت نکات زیر در 21 روز استفاده از گوشی هوشمند را به حداقل برسانید و ترک کنید.

پیام دادن با گوشی - ترک اعتیاد به گوشی

هفته اول

  • فضاهایی از منزل را به مناطق دور از دسترس تکنولوژی اختصاص دهید.
  • پس از بیدار شدن تا نیم ساعت به موبایل خود دست نزنید و به فعالیت های دیگری بپردازید.
  • هنگام غذا خوردن گوشی خود را دور از خود قرار دهید و از هم صحبتی با اعضای خانواده لذت ببرید.
  • قبل از خواب به سراغ گوشی نروید و با کمی مطالعه روز خود را تمام کنید.
  • برای خود ساعتی مشخص کنید که پس از آن استفاده از گوشی ممنوع باشد.

هفته دوم

  • در تمام طول روز تا زمانی که کار ضروری نداشته باشید به سراغ گوشی نروید.
  • بهترست که هشدار دهنده و نوتیفیکیشن های گوشی خود را غیر فعال کنید تا فقط تلفن و پیامهای شما مهم باشد.
  • در مترو، اتوبوس و وسایل نقلیه عمومی که تا رسیدن به مقصد فرصت دارید از گوشی خود استفاده نکنید.
  • ساعتی از روز را که تا قبل از این صرف گشت و گذار در اینستاگرام و دنبال کردن دیگران می کردید را به فعالیت هایی همچون مطالعه و ورزش اختصاص دهید.

هفته سوم

  • اگر برای خوردن قرص، تماس تلفنی مهم، یادآوری تاریخ های مهم، در گوشی خود آلارم تنظیم کرده اید، تمام آنها را غیر فعال کنید.
  • برخی از نرم افزارها میزان استفاده از گوشی را بررسی می کنند. این نرم افزارها توانایی این را دارند که برای هر برنامه تعداد دفعات و زمان مشخصی را تعیین کنید.
  • از تلفن همراه خود استفاده مفید کنید. به طور مثال در حین انجام کارهای منزل مانند آشپزی، شستن ظروف و … به کتاب های صوتی گوش کنید. همچنین هنگام ورزش و پیاده روی از برنامه های سلامتی استفاده کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید