لاهیجان یکی از زیبا ترین شهر های استان گیلان است که به عروس گیلان معروف است. با جاهای دیدنی لاهیجان که سالانه مقصد گردشگری هزاران مسافر از نقاط مختلف کشور است آشنا شوید. بهترین زمان سفر به لاهیجان، سوغات لاهیجان، بهترین رستوران ها و مراکز خرید لاهیجان و تمام اطلاعات لازم برای سفر را در این مقاله از پارس مگ بخوانید.
شهر لاهیجان کجاست؟
لاهیجان از شهرهای شرقی استان گیلان است که جاذبههای گردشگری فراوانی دارد. این شهر در قرن هشتم هجری در سال ۷۰۵ توسط فردی به نام اولجایتو فتح و سپس محل حکومت کیانیان شد. لاهیجان در زمان حمله مغول ویران میشود، ولی پس از چندسال دوباره رونق میگیرد و مکانی برای تولید برنج، ابریشم، ذرت و مرکبات میشود.
شهر سرسبز لاهیجان در منطقه کوهپایهای قرار دارد که تمام تپههای آنجا از بوتههای چای و باغها از درخت نارنج پوشیده شدهاند. به همین دلیل است که لاهیجان به شهر چای معطر و بهارنارنج شهرت دارد. این شهر سرسبز از سمت شمال به دریای خزر، از جنوب به دیلمان، از شرق به لنگرود و از غرب به آستانه اشرفیه محدود میشود. لاهیجان آب و هوای گرم و مرطوبی دارد و چشم اندازهای طبیعی، آن را به یکی از زیباترین شهرهای گیلان تبدیل کرده است.
جاهای دیدنی لاهیجان عروس گیلان
مسجد اکبریه لاهیجان
«مسجد اکبریه» یکی از عمارتهای تاریخی و از جاذبههای گردشگری است که در جنوب غربی شهرستان لاهیجان قرار دارد. این بنا را میتوان یکی از میراث ارزشمند و مهم کشور نامید که سنگنبشتهای از جنس مرمر، تاریخ احداث آن را سال ۱۲۳۹ هجری قمری در زمان حکومت «فتحعلیشاه» و به همت «حاج علیاکبر لاهیجانی» بیان میکند. معماری و تزیینات انجام شده در آن زیبا و هنرمندانه است؛ بهگونهای که مسافران هنگام ورود به آن به تحسین این زیباییها میپردازند.
جالب است بدانید که این مسجد بنا به دلایلی در زمان ساخت بهصورت نیمهتمام باقی ماند و امروزه از دو بخش مسجد نو با قدمتی نزدیک به یک قرن و مسجد کهنه تشکیل شده که بهوسیله دری بزرگ به یکدیگر مرتبط شدهاند. برخی از کارشناسان معماری این مسجد را به مسجد «ایاصوفیه» در ترکیه شبیه میدانند.
تالاب سوستان از جاهای دیدنی لاهیجان
یکی از جاذبههای گردشگری در شهرستان لاهیجان پدیدهای است طبیعی به نام «تالاب سوستان» که به تکهای از بهشت میماند و گردشگران بهمحض قرارگرفتن در نزدیکی این شاهکار خلقت، زبان تحسین به خالق زیباییها میگشایند. جالب است بدانید که این جاذبه دوستداشتنی در فصل زمستان و پاییز مملو از آب شیرین است و داخل و گرداگرد آن را درختانی باشکوه، گیاهان مردابی و نیزارها محصور کرده است.
مکانی که بهدلیل آب و هوای مناسب، پوشش گیاهی مطلوب و آب شیرین، زیستگاه پرندگان و آبزیان مختلف است. از ویژگیهای این تالاب، مسیر دسترسی بسیار زیبا با چشماندازهای خارقالعاده است که بهدلیل حضور منطقهای سرسبز، مکانهای بکر و دستنخورده و همچنین مسیر دسترسی آسان، به یکی از نقاط گردشگری شمال کشور تبدیل شده است.
آرامگاه کاشف السلطنه (موزه تاریخ چای)
یکی دیگر از جاذبههای گردشگری در شهرستان لاهیجان، «آرامگاه محمدمیرزا قاجار قوانلو»، فرزند بزرگ «اسدالله میرزا نایبالسلطنه» از رجال تحصیلکرده و بلند رتبه مملکتی، در زمان قاجاریه است که بنا بر وصیت وی، بر تپههای چای در لاهیجان ساخته شده و امروزه این منطقه به «موزه تاریخ چای» تبدیل شده است.
آرامگاه محمد میرزا قوانلو ملقب به کاشف السلطنه، به دوره معاصر تعلق دارد. این آرامگاه یا موزه، در خیابان کاشف شرقی قرار گرفته است.
گردشگران، پیشتر بهعنوان مقبره کاشف السلطنه از این مکان بازدید میکردند. بعد از تکمیل ساختمان نیمه کاره در کنار آرامگاه، این مکان از سال ۱۳۷۵ عنوان موزه چای ایران را گرفت.
موزه چای شامل یک سالن اصلی دو طبقه، یک برج و دو فضای اداری شمالی و جنوبی است. در طبقه همکف سالن مجموعه، اسناد و مدارک مرحوم کاشف السلطنه و وسایل مربوط به چای و نوشیدن چای قرار دارد. طبقه دوم بنا به ویترینها و اقلام مردمشناسی اختصاص یافته است.
مرحوم کاشف السلطنه به چایکار مشهور بود. او نخستین کسی است که کشت چای را در ایران رواج داد و به همین، او را پدر چای ایران میخوانند.
وی چای و وسایل کاشت آن را از هندوستان به ایران و لاهیجان آورد و بهدلیل تلاشهای وی در امر کاشت آن، به چایکار شهرت یافت. قبر «کاشفالسطنه» در ابتدا از سنگ مرمر سیاه و بدون هیچ سقف و پوششی ساخته شد. تا اینکه در سال ۱۳۵۵ شمسی به سبک معماری غربی و به تلاش انجمن آثار ملی، آرامگاه وی بهصورت اسکلتی از بتن مسلح، با نمایی از سنگ تیشهای به رنگ طوسی و در زیربنایی بالغ بر ۵۱۲ مترمربع بنا شد. در سال ۱۳۷۱ شمسی در کنار آرامگاه پس از واگذاری به «سازمان میراث فرهنگی»، «موزه تاریخ چای ایران» ساخته شد.
پارک جنگلی میرصفا از جاهای دیدنی لاهیجان
لاهیجان شهری جنگلی است. همین توضیح کوتاه کافی است تا حدس بزنید که در سراسر این شهر آثاری از جنگل و سرسبزی مشاهده میشود.
میان شلوغی شهر لاهیجان و در حوالی خیابان شقایق هم یک بوستان جنگلی سرسبز خودنمایی میکند. البته این پارک جنگلی به هیج عنوان مصنوعی یا ساخته دست بشر نیست و در واقع این منطقه از دیرباز جنگل بوده است، اما به دلیل نگرانیهایی که نسبت به آسیب رسیدن به این منطقه جنگلی وجود داشت، در سال ۹۵ به یک مجموعه توریستی تبدیل شد.
استخر لاهیجان
یکی از زیباترین مناطق گردشگری در شهرستان لاهیجان، در دامنه «شیطان کوه» و در بخش شرقی لاهیجان قرار دارد که به «استخر لاهیجان» شهرت یافته است. این جاذبه زیبای گردشگری، در زمینی به وسعت ۱۷ هکتار و با عمقی نزدیک به چهار متر قرار گرفته است که در دوران گذشته بهعنوان مخزن آب جهت آبیاری شالیزارهای برنج استفاده میشد.
از زیباییهای این استخر طبیعی، وجود جزیرهای زیبا است که در مرکز آن قرار گرفته و پیشتر به آن «میان پشته» گفته میشد. این جزیره، توسط یک پل سیمانی که دارای طولی نسبتا بلند است، به بخش جنوبی استخر وصل شده است. این منطقه از لاهیجان که به دستور «شاه عباس صفوی» ساخته شده، محبوب گردشگران و مردم محلی است و همواره تعداد زیادی از مسافران از آن بازدید میکنند.
تله کابین لاهیجان (بام سبز لاهیجان)
از دیگر تفرجگاهها و جاهای دیدنی لاهیجان، «تله کابین احرار» است که از آن به «بام سبز» نیز یاد میشود. این جاذبه گردشگری در سال ۱۳۸۴ و با ۲ ایستگاه، ۵ دکل و ۳۳ کابین، احداث شد. «بام سبز» نام ایستگاه اول با ۱۲۳ متر و «تاج خروس» نام ایستگاه دوم با ۳۱۳ متر است که میتوان چشماندازهای زیبایی را از این منطقه تماشا کرد. غرفههای صنایع دستی و خوراکی و کافی شاپ در این دو ایستگاه قرار دارد و روزانه بهطور میانگین ۱۰۰۰ نفر را با خود منتقل میکند.
پل خشتی لاهیجان
در غرب شهرستان لاهیجان، در محلهای به نام «پرده سر» سازهای تاریخی قرار دارد که قدمت آن به دوران حکومت کیائیان باز میگردد. جالب است بدانید که «میرظهیرالدین مرعشی» در کتابش از این پل نام برده است. طبق اظهارات ایشان، در اوایل سلطنت قاجاریه، «حاج جعفر کاشانی» از مردم نیکوکار زمان، پلی آجری را بهجای پلی قدیمی و سنگی احداث کرد و این پل در سال ۱۲۷۱ هجری قمری، کاملا مورد بازسازی قرار گرفت. این پل تاریخی دارای طولی برابر با ۵۰ متر عرضی بالغ بر چهار متر و ۵۰ سانتیمتر و ۱۱ متر ارتفاع است که با آجری به رنگ قرمز آهک و ساروج ساخته شده است. همچنین این پل دارای پنج چشمه معلق با پیشینهای متعلق به به قرن نهم هجری است.
مسجد جامع لاهیجان
از دیگر بناهای کهن و جاذبههای گردشگری مذهبی در شهرستان لاهیجان، «مسجد جامع» این شهر است که در مجاورت اثر تاریخی دیگری به نام «بقعه چهار پادشاهان» قرار دارد. به نظر میرسد که این مسجد کهن، در دوران حکومت کیائیان، به فرمان «کیا سلطان» و در سال ۸۹۳ هجری قمری، احداث شده است.
روایت است که این مسجد، در محل آتشکدههای قدیمی بنا شده و در سالهای ۱۳۳۱ و ۱۳۷۰ هجری شمسی، بازسازی و مرمت شده است. جالب است بدانید که در این مسجد، چاهی مشاهده میشود که طبق نقل قول و روایات گذشتگان، امام حسن (ع)، از آن برای وضو گرفتن، آب کشیده است؛ ازاینرو مردم پول و طلا داخل آن انداخته و روی لبه آن، شمع روشن میکنند.
حمام گلشن لاهیجان
«حمام گلشن»، یکی دیگر از جاذبه های گردشگری و دیدنی های لاهیجان است که در زمان حکومت «فتحعلی شاه قاجار» و در زاویه شمال شرقی میدان وحدت، احداث شده است. گفته میشود که این اثر تاریخی در گذشته دارای حوضچهها و خزینههای بسیاری بوده است که اثری از آنها باقی نیست. همچنین ساختمان حمام دارای پلانی کثیرالاضلاع بوده که از ساروج، گل آهک و آجرهای قرمز رنگ محلی، در ساخت آن، استفاده شده است. متاسفانه قسمتهایی از این مسجد تاریخی، بهدلیل ساخت خیابان، میدان و وسعت یافتن شهر، تخریب شده است.
مسجد چهار پادشاهان لاهیجان ازجاهای دیدنی لاهیجان
اگر فکر میکنید انسان رویاپردازی هستید، احتمالا با ملاقات مسجد چهار پادشاهان از جاذبه های گردشگری لاهیجان سفری کوتاه به دوران تیموریه و صفویه خواهید داشت. به باور برخی مورخان و بومیان قدیمی، بقعه چهار پادشاهان لاهیجان که نزدیک میدان وحدت و اول خیابان کاشف این شهر قرار گرفته، مجموعهای از قبور چند تن از خاندان کیاست که در جنگ رشت در سال ۷۹۱ هجری قمری کشته شدند.
لبته بنا به روایتی دیگر این مکان آرامگاه سید رضی کیا (یکی از پادشاهان گیلان) و سه پیشوای دینی معروف زمان است زیرا احتمالا در آن دوران بزرگان دین نیز از باب احترام پادشاه نامیده میشدند.
معماری این مسجد به سبک دوره تیموریه و شامل چندین آرامگاه و یک مسجد است به همراه ایوانی که به موازات این اتاقها کشیده شدهاست. نقاشیها و کاشی کاریهای دیوارهای مسجد و ایوان نیز به دوره قاجار برمیگردد.
بقعه تاریخی شیخ زاهد گیلانی
بقعه شیخ زاهد گیلانی یکی دیگر از بناهای تاریخی در شهرستان لاهیجان است که در روستا «شیخانهور» و در مسیر لاهیجان به لنگرود بر دامنه کوه احداث شده است. «شیخ تاجالدین ابراهیم»، مشهور به «شیخ زاهد گیلانی» از عارفان و دراویش معروف و از اساتید «شیخ صفیالدین اردبیلی» است که در سال ۷۱۱ هجری قمری چشم از جهان بست و در سال ۸۹۲ هجری قمری، مقبره وی به دستور «سلطان حیدر صفوی» در این منطقه از لاهیجان، ساخته شد.
به نظر میرسد که پادشاه پس از خوابی که دیده بود، دستور ساخت این آرامگاه را صادر کرده است. عمارت بقعه از دو اتاق مربع و مستطیل شکل که در مجاورت یکدیگر قرار گرفته ساخته شده است. زیباترین قسمت بقعه، گنبد هرمی شکل آن است که بهصورت هشت ترک و با شیبی تند ساخته شده و سطح حره با استفاده از کاشیکاری زرد و آبی رنگ، سفید و سیاه رنگ و نقش و نگارهای سنتی و گلدار، تزئین شده است. همچنین پیرامون گنبد و قسمتهای دیگری از ساختمان با سفال پوشش داده شده است.
زیپلاین هیجانانگیز لاهیجان
بام سبز و شیطان کوه آنقدر زیباست که دلتان میخواهد بر فراز آن پرواز کنید و از بالا تماشایش کنید. تلهکابین و زیپلاین این خواسته دل را اجابت میکنند. زیپلاین مسیری ۱۰۰۰ متری است که بام لاهیجان و شیطان کوه را به استخر کنار هتل جهانگردی متصل میکند و بخشی از جاهای دیدنی لاهیجان را از بالا میبینید.
هنگامی که از بالای بام به سمت پایین روانه میشوید، شهر لاهیجان و جنگل سرسبز بام را زیر پاهایتان احساس میکنید، بخشی از مسیر را هم بر فراز استخر بزرگ کنار هتل جهانگردی پرواز خواهید کرد! طی کردن این مسیر لذتبخش حدود ۵ دقیقه طول میکشد. زیپ لاین لاهیجان از ۱۰ صبح تا ۷ شب باز است و در اطراف آن امکانات رفاهی متنوعی وجود دارد. برای رسیدن به بام گیلان باید از خیابان کارگر به میدان کاشف برسید و سپس وارد جاده طلای سبز شوید.
کوه و آبشار شیطان کوه از جاهای دیدنی لاهیجان
در بخش شرقی شهرستان لاهیجان، یکی از زیباترین کوههای شمال کشور قرار دارد که به «شیطان کوه» شهرت یافته است. «شاهنشین کوه» نام پیشین این جاذبه گردشگری طبیعی است که در گذشته برکهای به طول ۷۰ متر و عرضی بالغ بر ۲۰۰ متر در مقابل آن قرار داشت. این در حالی است که امروزه این برکه به دریاچهای مصنوعی تبدیل شده و در بین آن میتوان جزیرهای را مشاهده کرد که ساختمانی کوچک در آن قرار دارد.
همچنین درون شیطان کوه، آبشار مصنوعی ساخته شده است که آب آن را از استخر لاهیجان، تامین میکنند. جالب است بدانید که بام سبز لاهیجان نیز در مسیر بالایی شیطان کوه قرار گرفته و به منطقهای بسیار دلنشین و دوستداشتنی تبدیل شده است. آبشار شیطان کوه نیز از کوه به پایین میتراود و منظرهای بسیار دیدنی و منطقهای تماشایی را ایجاد کرده است. وجود یک راه پلکانی با ۷۰ پله از کنار آبشار تا قله کوه، مسیری دلچسب، بسیار زیبا و مسرتبخش را برای گردشگران و مسافران ایجاد کرده است.
بازار سنتی لاهیجان
بازار سنتی لاهیجان در میدان چهار پادشاهان، خیابان کاشف غربی قرار گرفته است. این بازار پر از رنگ، بو و مزه که پر از رفتوآمد مردم محلی و گردشگران است، بهترین مکان برای رفع نیازهای روزانه مردم بومی این منطقه محسوب میشود. در سفرتان به لاهیجان میتوانید انواع مواد غذایی رنگارنگ، سبزیهای خوش عطر و طعم محلی، تخممرغ محلی، ماهی و انواع زیتون را از اینجا تهیه کنید.
تالاب بین المللی امیرکلایه لاهیجان
تالاب بینالمللی امیر کلایه که به شاله کل هم معروف است، یکی دیگر از جاهای دیدنی لاهیجان به شمار میآید که در بخش شمالی شهر قرار گرفته است. این تالاب ۱۲۳۰ هکتار مساحت و بهطور متوسط، ۱٫۸۵ متر عمق دارد. نکته جالب و منحصربهفرد در مورد این تالاب این است که با وجود قرار گرفتن در فاصله یک کیلومتری از دریا، از معدود تالابهای دارای آب شیرین محسوب میشود.
یکی از گیاهان زیبایی که در این تالاب میروید، پسته دریایی است که در زبان محلی به آن «ثعله» گفته میشود و محصول آن، لاله تالابی است. این گیاه کلاهک سبزرنگ دارد و از دانههای کوچک سبز آن، به واسطهی خاصیت دارویی و درمانی، در طب سنتی استفاده میشود. نیلوفر آبیِ سفیدرنگ نیز از دیگر زیباییهای طبیعی تالاب امیرکلایه به شمار میآید.
این تالاب بینالمللی در زمستان محل گذر هزاران پرنده مهاجر و همچنین زیستگاه ۱۱ گونه ماهی مختلف است.
تالاب امیرکلایه لاهیجان، از کنار گذر چمخاله به کیانشهر قابل دسترسی است.
جنگل تاریک لاهیجان
همه جاهای دیدنی لاهیجان که تا به الان راجع به آن صحبت کردیم به یک طرف، جنگل تاریک لاهیجان هم یک طرف.
این جنگل جذاب همانطور که از نامش مشخص است، یک جنگل معمولی نیست و دنیای اسرارآمیز و هیجانانگیزی دارد.
درختان سر به فلک کشیده این جنگل، از ورود نور خورشید به داخل جنگل جلوگیری میکنند و تنها در بخشهایی از جنگل، شیارهایی از نور خوشید وارد جنگل میشود و فضای اعجابانگیزی را ایجاد میکند.
منطقه شیخانبر
منطقه شیخانبر از دیگر جاهای دیدنی و سرسبز لاهیجان است که در دوره صفویه بهدلیل زیارت شیخ زاهد بسیار مورد توجه قرار میگرفت. وجود سنگهای بسیار بزرگ در شاه خانی ور در منطقه عمر سنگ، نشان میدهد که این منطقه، میدان مشق سپاهیان آن زمان بوده است.
آرامگاه قادر نبی از جاهای دیدنی لاهیجان
در ۶۷ کیلومتری لاهیجان و در مسیر دیلمان، روستای بابا ولی قرار گرفته که آرامگاه قادر نبی در این روستا بهعنوان یکی از مکان های دیدنی لاهیجان شناخته میشود.
درباره شخصی که در این آرامگاه به خاک سپرده شده اطلاعات دقیقی وجود ندارد اما بر اساس اطلاعات افراد ساکن در این منطقه، این آرامگاه متعلق به یک شخصیت مذهبی در این منطقه است.
مراکز خرید و بازارهای شهر
خرید یا حتی گشت و گذار در بازارهای مقصد سفر، جزو تفریحات متداول بیشتر ایرانیها محسوب میشود. اگر علاقهمند به بازدید از بازارهای مدرن لاهیجان هستید، میتوانید از مرکز خرید ولیعصر در خیابان شهدا، مرکز خرید جزیره مجنون (در خیابان شهدا)، برج نادری در بلوار امام رضا و پاساژ شهر سبز در خیابان انقلاب لاهیجان دیدن کنید؛1 اما اگر از علاقهمندان به بازارهای سنتی شهرها هستید، حتما سری به بازارهای محلی و سنتی لاهیجان بزنید که پیشتر یکی از آنها را معرفی کردیم.
پاساژ شهر سبز
پاساژ شهر سبز واقع در خیابان امام خمینی لاهیجان، یکی از مراکز خرید اصلی در این شهر است.
پاساژ شهر سبز در دوطبقه، انواع پوشاک و کیف و کفش زنانه و مردانه را عرضه میکند.
روستاهای دیدنی و سرسبز اطراف لاهیجان
اگر از عاشقان طبیعت و روستاگردی هستید حتما از روستاهای اطراف لاهیجان دیدن کنید. این شهر خوش آب و هوا در اطراف خود روستاهای زیادی دارد که هر کدام از آنها به عنوان یک مکان دیدنی در جذب مسافر و گردشگر نقشی قابل توجه دارند. به شما توصیه می کنیم در صورت سفر به لاهیجان از آنها دیدن و دقایقی آرامش را به دور از شلوغی های شهر تجربه کنید.
در این روستاها علاوهبر تجربه سکوت و آرامش میتوانید عکسهایی بکر و بینظیر را به یادگار بگیرید؛ عکسهایی که مانند تابلوهای نقاشی چشم هر بینندهای را به خود خیره میکند. برخی از این روستاها عبارتند از روستای یوسفده، روستای زیبای لیالمان، روستای گلرودبار، روستای بکر و زیبای چی چی نی کوتی.
بهترین رستوران های لاهیجان
لاهیجان چندین رستوران جذاب و باکیفیت دارد که میتوانید غذاهای خوشمزه شمالی و سنتی را در آن میل کنید.
رستوران زیبا در بلوار امام رضای لاهیجان قرار دارد.
رستوران زیبا یکی از معروف ترین رستوران های لاهیجان است. این رستوران که قدمت آن به دهه ۳۰ برمیگردد، انواع غذاهای محلی گیلانی را در کنار غذاهای رسمی ایرانی سرو میکند.
رستوران مهتاب در بلوار امام رضا، نبش گلستان ۱۵ قرار دارد.
اما یکی دیگر از رستورانهای باکیفیت لاهیجان، رستوران سنتی مهتاب است. در این رستوران شما میتوانید از بین غذاهای محلی، غذاهای ایرانی، غذاهای فرنگی و انواع سوپ و دسر انتخاب کنید. محیط رستوران که با طراحی سنتی ساخته شده، آرامش بسیار خوبی دارد.
کیفیت غذاهای رستوران مهتاب بسیار مناسب است و انواع دسرها و پیشغذاهای شمالی در این رستوران سرو میشود.
رستوران نون و نمک در بلوار امام رضا، نبش گلستان ۲۱ قرار دارد.
رستوران نون و نمک لاهیجان یکی از بهترین گزینهها برای غذاهای کمی متفاوتتر است. در این رستوران میتوانید انواع پاستا، ماکارونی، آش و غذاهایی غیر از کباب و خورشت را میل نمایید.
بهترین سوغات لاهیجان
بهترین و اصلیترین و مهمترین سوغات لاهیجان، چای خوشمزه لاهیجان است.
شما میتوانید انواع چایهای سرگل و بهاره و مرغوب را از فروشگاههای مختلف شهر لاهیجان تهیه کنید. همچنین چای لاهیجان میتواند بهترین سوغات از شهر لاهیجان برای عزیزانتان باشد.
اما علاوه بر چای، کلوچه لاهیجان هم یکی دیگر از سوغات معروف این شهر است که در انواع مختلفی پخته میشود. انواع مربای محلی مانند مربای بالنگ و بهارنارنج و همچنین مربای شقاقل را میتوانید از لاهیجان زیبا همراه خود داشته باشید.
علاوه بر این سوغات خوشمزه، انواع حصیربافی، سرامیک، محصولات سفالی و محصولات چوبی از صنایعدستی مهم لاهیجان هستند که میتوانید بهعنوان سوغات ماندگار برای عزیزانتان تهیه کنید.
بهترین غذاهای لاهیجان
لاهیجان مانند اکثر شهرهای شمال ایران غذاهای هیجانانگیز و بسیار لذیذی دارد که باید حتماً بهترین آن را در خود لاهیجان میل کنید.
خورش مرغ و آلو مهمترین و اصلیترین غذای لاهیجان است. این غذا که معمولاً با چاشنی رب آب و کمی ترش تهیه میشود، طعم بسیار بینظیر و ماندگاری دارد و تا سالها مزه آن را فراموش نخواهید کرد.
خورش سبزی فسنجان لاهیجان هم غذای معروف دیگر این شهر است. این غذا که تقریباً میتوان گفت ترکیبی از خورش سبزی و خورش فسنجان است، برخلاف چیزی که احتمالاً در ذهن شما شکل گرفته، مزه بسیار بسیار لذیذی دارد که تنها با امتحان کردن آن میتوانید خوشمزگی آن را تجربه کنید.
علاوه بر این دو غذای اصلی، شیش انداز گیلانی، میرزاقاسمی و انواع غذاهای گیلانی با کیفیت بسیار بالا و به روش لاهیجانی در رستورانهای این شهر زیبا سرو میشود.
بهترین فصل سفر به لاهیجان
لاهیجان یکی از شهرهای زیبای شمالی کشور می باشد که تابستان هایی گرم و مرطوب و زمستان هایی سرد و پر بارش دارد. بهترین زمان سفر به لاهیجان، فصل بهار می باشد. از این رو که در فصل بهار شهر لاهیجان در زیباترین و سرسبزترین حالت خود قرار دارد، همچنین از آب و هوای بسیار مطلوب،معتدل و دلچسبی برخوردار است.
در فصل تابستان اغلب شهرهای شمالی کشور حالت شرجی به خود می گیرند و چندان خوشایند نیست و باعث کلافگی و آزردن گردشگران می شود. فصل پاییز نیز یکی از فصل های مناسب برای سفر به لاهیجان می باشد، اما در صورتی که با سرمای هوا مشکل نداشته باشید.
زیرا که در فصل پاییز هوای این شهر رو به سرما گذاشته، اما زیبایی هایی که در این فصل در طبیعت بی نظیر لاهیجان به وجود می آید بسیار تماشایی هستند. درختان در حالت برگ ریزان قرار می گیرد و برگ های زرد و نارنجی روی زمین را پر می کنند. قدم زدن در فصل پاییز در طبیعت لاهیجان بی نظیر است.
اکنون به فصل سرد زمستان می رسیم که باید بگوییم در فصل زمستان هوای شهر لاهیجان بسیار سرد می شود و بادهای سرد و شدید می وزند. پس در حالت کلی می توان گفت که بهترین فصل سفر به لاهیجان فصل بهار می باشد و به همین دلیل در این فصل ازدیاد جمعیت در شهر بسیار بالا است.