گرسنگی مداوم به این معناست که بدن شما به غذای بیشتری احتیاج دارد.هنگامی که گرسنه هستید، ممکن است معده شما سر و صدا راه بیندازد و یا ممکن است سردرد بگیرید این موضوع دلایل بسیاری دارد که در این مطلب از پارس مگ به آن می پردازیم.

گرسنگی مداوم - زن

فهرست محتوا نمایش

علت گرسنگی زیاد و اشتهای کاذب

اصلی‌ترین و مهم‌ترین هورمون گرسنگی را گرلین می‌نامند. در بدن ما، سلول‌های چربی هورمون لپتین تولید می‌کنند که نام دیگر آن هورمون سیری است. هنگامی که در اثر غذا خوردن سلول‌های چربی دچار افزایش حجم می‌شوند، این هورمون از سلول‌ چربی ترشح می‌شود و در نتیجه پیام سیری به مغز ارسال می‌گردد؛ بنابراین فرد احساس خالی بودن معده را ندارد.

با توجه به این مطلب اینگونه به نظر می‌رسد که افراد دارای اضافه وزن، باید به دلیل بیشتر بودن سلول‌های چربی در بدن خود، لپتین بیشتری تولید کنند. با این‌حال این گفته اشتباه است؛ زیرا افراد چاق به دلیل داشتن چربی‌های بیشتر، هورمون زیادی در خونشان آزاد می‌شود و در نتیجه‌ی آن مغز نسبت به پیام سیری مقاوم می‌گردد. بنابراین یکی از مهم‌ترین دلایل فیزیولوژیک، هورمون سیری است که می‌تواند دلیل گرسنگی کاذب باشد.

علت گرسنگی مداوم و احساس اشتهای کاذب می‌تواند عوامل زیادی داشته باشد. از جمله این عوامل می‌توان به عوامل فیزیولوژیکی و روانشناختی اشاره کرد.

همچنین در پارس مگ بخوانید : رفع احساس خستگی دائم با کمک مواد غذایی خاص

گرسنگی مداوم - بشقاب

دلایل فیزیولوژیک گرسنگی کاذب

عوامل فیزیولوژیکی شامل نوسانات سطح قند خون، کمبود آب و الکترولیت‌ها، ترشح هورمون‌های گوارشی، کمبود خواب، وجود بیماری‌های گوارشی و عوامل دیگری می‌باشند که می‌توانند باعث احساس گرسنگی شوند.

  • مقاومت به لپتین: همانطور که گفته شد علت گرسنگی مداوم مقاومت به لپتین است که در نتیجه آن مغز پیام سیری را صادر نمی‌کند و فرد احساس گرسنگی دارد. برای کاهش احساس گرسنگی مداوم، باید با کاهش وزن و تحرک، به رفع مقاومت به لپتین کمک نمایید.
  • چربی خون: علاوه‌بر مقاومت به لپتین، بالا رفتن چربی خون نیز مانع ورود لپتین به سلول‌های مغزی می‌شود؛ بنابراین به نوعی ایجاد مقاومت در برابر لپتین می‌نماید. در این حالت، افراد برای رفع گرسنگی خود از کربوهیدرات بیشتری استفاده می‌کنند و در نتیجه چربی خون آن‌ها بالاتر می‌رود.

دلیل روانی گرسنگی

همچنین، عوامل روانشناختی نظیر استرس، اضطراب، افسردگی، بی‌حوصلگی، خستگی و… می‌توانند باعث احساس گرسنگی و ضعف معده شوند. از طرفی، تماشای تبلیغات خوراکی‌ها و دسترسی آسان به غذاهای با کالری بالا نیز می‌تواند باعث احساس گرسنگی و ضعف معده شود.

برخی از افراد در حقیقت احساس خالی بودن معده و‌یا دل ضعفه ندارند؛ اما از نظر فکری، بدن خود را اینگونه عادت داده‌اند که در صورت بروز احساسات مختلف، همچون ناراحتی، خشم و ترس، به غذا خوردن روی بیاورند. همراه کردن احساسات با غذا خوردن سبب می‌شود، زمانی که فرد گرسنه نیست نیز با مصرف انواع میان‌وعده و تنقلات، تلاش کند احساس بد به وجود آمده را تسکین دهد؛ در نتیجه به مرور زمان، دچار اضافه وزن و چاقی می‌شود.

گرسنگی مداوم - مرد

علت زود گرسنه شدن بزرگسالان

علت زود گرسنه شدن بزرگسالان می‌تواند به دلایل مختلفی برمی‌گردد. یکی از دلایل اصلی آن کمبود فیبر در رژیم غذایی است. فیبر موادی است که در برخی غذاها مانند میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و غلات وجود دارد. مصرف فیبر کافی باعث ایجاد سیری طبیعی و کنترل احساس گرسنگی می‌شود. اما در صورت کمبود فیبر در رژیم غذایی، احتمال زود گرسنه شدن بیشتر می‌شود.

علاوه بر این، مصرف غذاهای با مقدار کمی از مواد مغذی مانند پروتئین، چربی و کربوهیدرات معدود نیز می‌تواند باعث زود گرسنه شدن شود. این نوع غذاها، هر چند می‌توانند انرژی لازم برای بدن را فراهم کنند، اما برای کنترل احساس گرسنگی، مصرف غذاهایی با مقدار کافی از مواد مغذی مهم است.

عوامل دیگری همچون استرس، اضطراب، کمبود خواب و فعالیت بدنی کم نیز می‌توانند باعث زود گرسنه شدن شوند. بنابراین، برای جلوگیری از زود گرسنه شدن، می‌توانید به مصرف غذاهای با مقدار کافی فیبر، پروتئین، چربی سالم و کربوهیدرات پیچیده اقدام کنید. همچنین، از مصرف نوشیدنی‌های قندی و آبمیوه با مقدار بالا از قند خودداری کرده و به مدیریت استرس، افزایش کیفیت خواب و ورزش‌های منظم بپردازید.

علت گرسنگی زیاد در زنان

گرسنگی زیاد در زنان می‌تواند به دلیل چندین علت باشد. یکی از این علل می‌تواند نوع غذای مصرفی باشد. برخی زنان برای کاهش وزن، غذاهای کم کالری و کم چربی مصرف می‌کنند که ممکن است باعث افزایش گرسنگی شوند. همچنین، عدم مصرف غذاهایی که شامل مواد مغذی و پروتئین هستند مانند ماهی، گوشت و حبوبات، می‌تواند باعث احساس گرسنگی زیاد شود.

علت دیگر گرسنگی زیاد در زنان ممکن است تغییرات هورمونی باشد. هنگامی که سطح هورمون‌های زنانه مانند استروژن و پروژسترون تغییر می‌کند، ممکن است باعث افزایش گرسنگی و احساس تشنگی شود. این تغییرات هورمونی معمولاً در دوران پریود، بارداری و سپس یائسگی رخ می‌دهند. همچنین، شرایط روحی و روانی مانند استرس، اضطراب و افسردگی نیز می‌توانند باعث افزایش گرسنگی شوند.

گرسنگی مداوم - بیسکویت

دلایل اصلی گرسنگی مداوم

۱- کمبود پروتئین در غذا از دلایل گرسنگی مداوم

مصرف پروتئین کافی برای کنترل اشتها مهم است. پروتئین دارای خواص کاهش گرسنگی است که ممکن است به شما کمک کند در طی روز به طور خودکار کالری کمتری مصرف کنید. این کار با افزایش تولید هورمون‌های سیری و کاهش سطح هورمون‌های تحریک کننده گرسنگی، به شما کمک می‌کند. به دلیل این تأثیرات، اگر پروتئین کافی مصرف نکنید ممکن است به طور مرتب احساس گرسنگی کنید.

در یک مطالعه، 14مرد دارای اضافه وزن که 25 درصد کالری خود را از پروتئین به مدت 12هفته مصرف کردند، در مقایسه با گروهی که پروتئین کمتری مصرف کردند، 50 درصد کاهش میل به میان وعده در اواخر شب را تجربه کردند. علاوه بر این، کسانی که پروتئین دریافتی بیشتری دارند، سیری بیشتر در طول روز و افکار وسواس گونه گرسنگی کمتری را در مورد میل غذا گزارش کردند. بسیاری از غذا‌های مختلف دارای پروتئین زیادی هستند؛ بنابراین دریافت کافی آن از طریق رژیم غذایی دشوار نیست.

گنجاندن منبع پروتئین در هر وعده غذایی می‌تواند از گرسنگی بیش از حد جلوگیری کند. محصولات دامی، مانند گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ، حاوی مقادیر زیادی پروتئین هستند. این ماده مغذی همچنین در برخی از محصولات لبنی از جمله شیر و ماست و همچنین چند ماده غذایی گیاهی مانند حبوبات، مغزها، دانه‌ها و غلات کامل یافت می‌شود. پس، پروتئین با تنظیم هورمون‌های گرسنگی نقش مهمی در کنترل اشتها دارد. به همین دلیل، اگر مقدار کافی از پروتئین را نخورید، ممکن است همواره احساس گرسنگی کنید.

۲- خواب ناکافی از دلایل گرسنگی مداوم

خواب کافی برای حفظ سلامتی شما بسیار مهم است. خواب برای عملکرد مناسب مغز و سیستم ایمنی بدن شما لازم است. داشتن مقدار کافی خواب، با کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن از جمله بیماری‌های قلبی و سرطان همراه است. علاوه بر این، خواب کافی عامل کنترل اشتها است.

زیرا به تنظیم گرلین، هورمون تحریک کننده اشتها کمک می‌کند. کمبود خواب منجر به افزایش سطح گرلین می‌شود. به همین دلیل در هنگام کمبود خواب ممکن است احساس گرسنگی مداوم کنید. برای کنترل سطح گرسنگی، اغلب توصیه می‌شود هر شب حداقل 8 ساعت بدون وقفه بخوابید. پس کمبود خواب، باعث نوساناتی در سطح هورمون گرسنگی شما می‌شود. ممکن است احساس گرسنگی مداوم را در شما ایجاد کند.

گرسنگی مداوم - یخچال

۳- مصرف بیش از حد کربوهیدرات تصفیه شده

کربوهیدرات‌های تصفیه شده، پردازش می‌شود و فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی آن‌ها از بین می‌روند. یکی از محبوب‌ترین منابع کربوهیدرات تصفیه شده، آرد سفید است که در بسیاری از غذا‌های حاوی غلات مانند نان و ماکارونی یافت می‌شود. نوشابه، آب نبات و کالا‌های پخته شده که با قند‌های فرآوری شده تهیه می‌شود نیز از کربوهیدرات‌های تصفیه شده محسوب می‌شود.

از آن جا که کربوهیدرات‌های تصفیه شده فاقد فیبر پر کننده است، بدن شما آن‌ها را خیلی زود هضم می‌کند. این دلیل عمده‌ای است که باعث می‌شود در صورت خوردن مقدار زیادی کربوهیدرات تصفیه شده، همواره گرسنه باشید. زیرا باعث احساس سیری نمی‌شود. برای کاهش مصرف کربوهیدرات تصفیه شده، کافی است غذا‌های سالم و کامل مانند سبزیجات، میوه ها، حبوبات و غلات کامل را جایگزین آن‌ها کنید.

این غذا‌ها سرشار از کربوهیدرات هستند. اما سرشار از فیبر نیز هستند، که به کنترل گرسنگی کمک می‌کند. کربوهیدرات‌های تصفیه شده فاقد فیبر هستند و باعث نوسانات قند خون می‌شوند. این اتفاق، علت اصلی است که خوردن بیش از حد آن‌ها گرسنگی شما را بیشتر می‌کند.

۴- رژیم غذایی کم چربی از دلایل گرسنگی مداوم

چربی، در سیری شما نقش اساسی دارد. این امر تا حدی به دلیل افزایش زمان عبور مواد از دستگاه گوارش در حضور چربی است. به این معنی که هضم شما بیشتر طول می‌کشد و غذا برای مدت طولانی در معده شما باقی می‌ماند. علاوه بر این، خوردن چربی ممکن است منجر به ترشح هورمون‌های مختلف تقویت کننده سیری شود. به همین علل، اگر رژیم غذایی شما کم چرب باشد، ممکن است احساس گرسنگی مکرر داشته باشید.

بسیاری از غذا‌های سالم و پرچرب وجود دارد که می‌توانید در رژیم غذایی خود بگنجانید تا میزان چربی دریافتی شما افزایش یابد. انواع خاصی از چربی ها، مانند تری گلیسیرید‌هایی با زنجیره متوسط  (MCTs) و اسید‌های چرب امگا 3 ، بیشترین توانایی را برای کاهش اشتها دارند. غنی‌ترین منبع غذایی MCT روغن نارگیل است. در حالی که اسید‌های چرب امگا 3 در ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد، ماهی تن و ماهی خال مخالی یافت می‌شود.

همچنین می‌توانید، امگا3  را از غذا‌های گیاهی مانند گردو و دانه‌های کتان دریافت کنید. منابع دیگر غذا‌های سالم و پرچرب شامل آووکادو، روغن زیتون، تخم مرغ و ماست پرچرب است. پس اگر چربی کافی نخورید، ممکن است اغلب احساس گرسنگی کنید. این بدان دلیل است که چربی در کاهش سرعت هضم غذا و افزایش تولید هورمون‌های تقویت کننده سیری نقش دارد.

گرسنگی مداوم - کودک

۵- مصرف نکردن آب کافی از دلایل گرسنگی مداوم

تأمین آب بدن به مقدار مناسب برای سلامت کلی شما فوق العاده مهم است. نوشیدن آب به اندازه کافی فواید بسیاری برای سلامتی دارد، از جمله سلامتی مغز و قلب و بهینه سازی عملکرد ورزشی. علاوه بر این، آب، پوست و سیستم گوارشی شما را سالم نگه می‌دارد. آب همچنین ماده‌ای سیر کننده است. حتی می‌تواند اشتها را، با مصرف قبل از غذا، کاهش دهد.

اگر همیشه گرسنه هستید، ممکن است نوشیدن یک یا دو لیوان آب کمک کند تا بفهمید که آیا تشنه یا گرسنه هستید. برای اطمینان از آبرسانی مناسب بدن، باید آب بنوشید. خوردن مقدار زیادی غذای غنی از آب، از جمله میوه و سبزیجات، به تأمین آب بدنتان کمک می‌کند. پس اگر آب کافی ننوشید ممکن است همیشه احساس گرسنگی داشته باشید. علاوه بر این، ممکن است احساس تشنگی را با احساس گرسنگی اشتباه بگیرید.

۶- رژیم غذایی فاقد فیبر از دلایل گرسنگی مداوم

اگر رژیم غذایی شما فاقد فیبر باشد، ممکن است همواره احساس گرسنگی داشته باشید. مصرف مقدار زیادی غذای پر فیبر به کنترل گرسنگی کمک می‌کند. غذا‌های حاوی فیبر بالا میزان تخلیه معده شما را کاهش می‌دهند و هضم بیشتر از غذا‌های کم فیبر طول می‌کشد. علاوه بر این، مصرف زیاد فیبر در آزاد شدن هورمون‌های کاهش دهنده اشتها و تولید اسید‌های چرب کوتاه زنجیره تأثیر می‌گذارد، که اثبات شده است دارای اثرات تقویت کننده سیری هستند.

غذا‌های مختلف، مانند بلغور جو دوسر، دانه‌های کتان، سیب زمینی شیرین، پرتقال و جوانه بروکسل، منابع عالی فیبر محلول هستند. رژیم غذایی با فیبر بالا نه تنها به کاهش گرسنگی کمک می‌کند، بلکه با چندین فواید دیگر سلامتی مانند کاهش خطر بیماری‌های قلبی، دیابت و چاقی نیز همراه است. برای اطمینان از دریافت فیبر کافی، رژیم غذایی غنی از غذا‌های کامل گیاهی مانند میوه ها، سبزیجات، مغزها، دانه ها، حبوبات و غلات کامل را انتخاب کنید. پس اگر رژیم غذایی شما فاقد فیبر باشد، ممکن است احساس گرسنگی دائمی داشته باشید. این بدان دلیل است که فیبر در کاهش اشتها و سیری شما نقش دارد.

گرسنگی مداوم - مرد جوان

۷-تمرکز نداشتن هنگام میل غذا از دلایل گرسنگی مداوم

اگر یک سبک زندگی برون گرایانه و پر جنب و جوش دارید، ممکن است در حالی که حواس شما پرت است، غذا بخورید. اگرچه ممکن است در وقت شما صرفه جویی شود. اما غذا خوردن با حواس پرتی می‌تواند برای سلامتی شما مضر باشد.

تمرکز نداشتن حین غذا خوردن با اشتهای بیشتر، افزایش کالری دریافتی و افزایش وزن همراه است. دلیل اصلی این امر این است که غذا خوردن با حواس پرتی، آگاهی شما را از میزان غذای مصرفی کاهش می‌دهد. بررسی‌ها نشان داده است کسانی که با حواس پرتی مشغول غذا خوردن هستند، گرسنه‌تر از کسانی هستند که در زمان صرف غذا از حواس پرتی پرهیز می‌کنند.

۸- ورزش بیش از حد از دلایل گرسنگی مداوم

افرادی که مرتب ورزش می‌کنند، کالری زیادی می‌سوزانند. این امر بخصوص اگر در ورزش‌های با شدت زیاد شرکت کنید یا برای مدت طولانی تمریناتی مانند ماراتن را انجام دهید، بیشتر به این امر مبتلا می‌شوید. تحقیقات نشان داده است که کسانی که به طور منظم ورزش می‌کنند متابولیسم سریع تری دارند، این بدان معناست که در هنگام استراحت کالری بیشتری می‌سوزانند.

در یک مطالعه، 10 مردی که به یک تمرین شدید 45 دقیقه‌ای مشغول بودند، میزان متابولیسم کلی خود را نسبت به روزی که ورزش نمی‌کردند، 37 درصد افزایش دادند. مطالعه دیگری نشان داد؛ زنانی که به مدت 16روز هر روز با شدت زیاد ورزش می‌کنند، در مقایسه با گروهی که ورزش نمی‌کنند، روزانه  33 درصد کالری بیشتری می‌سوزانند. نتایج برای مردان نیز مشابه بود. اگرچه چندین مطالعه نشان داده است که ورزش برای سرکوب اشتها مفید است. اما برخی شواهد نشان می‌دهد که ورزش شدید و طولانی مدت اشتهای بیشتری در فرد ایجاد می‌کند.

این اتفاق بیشتر در مورد افرادی صادق است که ورزشکار حرفه‌ای هستند و همواره با شدت زیاد یا برای مدت طولانی تمرین می‌کنند. اگر به طور متوسط ورزش می‌کنید، شاید نیازی به افزایش کالری دریافتی ندارید. پس افرادی که به طور منظم با شدت بالا یا مدت طولانی ورزش می‌کنند، اشتهای بیشتری دارند و متابولیسم آن‌ها سریعتر است. بنابراین، آن‌ها ممکن است گرسنگی مکرر را تجربه کنند.

گرسنگی مداوم - کارد و چنگال

۹- استرس بیش از حد از دلایل گرسنگی مداوم

استرس بیش از حد به عنوان عاملی برای افزایش اشتها شناخته شده است. این اتفاق بیشتر به دلیل تأثیرات آن در افزایش سطح کورتیزول است. کورتیزول گرسنگی و اشتیاق به غذا را تقویت می‌کند. به همین دلیل، اگر دچار استرس مکرر شوید، ممکن است متوجه شوید که همیشه احساس گرسنگی می‌کنید. در یک مطالعه، ۵۹ زن در معرض استرس، کالری بیشتری در طول روز مصرف کردند و به طور قابل توجهی غذا‌های شیرین تری نسبت به زنانی که استرس نداشتند مصرف کردند. مطالعه دیگری عادت‌های غذایی 350دختر جوان را مقایسه کرد.

کسانی که سطح استرس بالاتری دارند بیشتر از کسانی که سطح استرس کمتری دارند، پرخوری می‌کنند. دختران تحت فشار روحی، میزان مصرف بیشتر میان وعده‌های ناسالم مانند چیپس و کلوچه را گزارش کردند. بسیاری از اعمال می‌تواند به شما کمک کند تا سطح استرس خود را کاهش دهید. برخی از این گزینه‌ها شامل ورزش و تنفس عمیق است. پس استرس بیش از حد می‌تواند با افزایش سطح کورتیزول بدن تان، باعث افزایش اشتهای شما شود.

۱۰- مصرف دارو‌های خاص از دلایل گرسنگی مداوم

دارو‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند به عنوان یک عارضه جانبی، اشتهای شما را افزایش دهد. متداول‌ترین دارو‌های اشتها آور شامل دارو‌های ضد روان پریشی مانند کلوزاپین و اولانزاپین و همچنین دارو‌های ضد افسردگی، تثبیت کننده‌های خلقی، کورتیکواستروئید‌ها و دارو‌های ضد تشنج است. علاوه بر این، برخی از دارو‌های ضد دیابت، مانند انسولین، ترشح کننده‌های انسولین و تیازولیدیندیونز، می‌تواند گرسنگی و اشتهای شما را افزایش می‌دهد.

همچنین برخی شواهد حاکی از آن است که قرص‌های ضد بارداری خاصیت تحریک کننده اشتها را دارد. اما این تحقیقات پشتوانه محکمی ندارد. اگر شک دارید که مصرف دارو‌ها دلیل گرسنگی مکرر شما است، در مورد استفاده از دارو‌های جایگزین با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است دارو‌های جایگزین وجود داشته باشد که شما را گرسنه نکند. پس برخی از دارو‌ها باعث افزایش اشتها به عنوان یک عارضه جانبی است و باعث می‌شود که احساس گرسنگی مکرر داشته باشید.

گرسنگی مداوم - ساندویچ

۱۱- تند خوری از دلایل گرسنگی مداوم

سرعت خوردن غذا ممکن است در گرسنگی شما نقش داشته باشد. مطالعات متعددی نشان داده است که در مقایسه با کندخواران، افراد تندخوار اشتها بیشتری دارند. تمایل به پرخوری در وعده‌های غذایی در آن‌ها بالاست. همچنین احتمال چاقی یا اضافه وزن در آن‌ها بیشتر است. در یک مطالعه بر روی 30 زن، افرادی که سریع غذا می‌خوردند، 10درصد کالری بیشتری در یک وعده مصرف کردند و در مقایسه با کندخواران سیری کمتری را گزارش کردند.

مطالعه دیگری اثرات میزان سرعت غذا خوردن را در بیماران دیابتی مقایسه کرد. کسانی که یک وعده غذایی را به آرامی می‌خورند، سریعتر سیر می‌شوند. 30 دقیقه بعد از غذا، در مقایسه با تندخواران، گرسنگی کمتری را گزارش می‌کنند. این تأثیرات تا حدودی به دلیل نجویدن و کاهش آگاهی است که هنگام غذا خوردن سریع اتفاق می‌افتد. جویدن مناسب و تمرکز، هر دو برای کاهش احساس گرسنگی لازم هستند.

علاوه بر این، غذا خوردن به آرامی و جویدن کامل آن، به بدن و مغز شما زمان بیشتری می‌دهد تا هورمون‌های ضد گرسنگی را ترشح و علائم سیری را ایجاد کند. اگر همواره احساس گرسنگی می‌کنید، ممکن است کند خوری، به شما کمک کند. پس، تند خوری به بدن شما اجازه نمی‌دهد زمان کافی برای تشخیص سیری داشته باشد. حتی ممکن است باعث گرسنگی بیش از حد شما شود.

۱۲- بیماری از دلایل گرسنگی مداوم

احساس گرسنگی مداوم ممکن است از علائم یک بیماری باشد. گرسنگی مکرر یک نشانه معمول دیابت است. این اتفاق در نتیجه سطح بسیار بالای قند خون رخ می‌دهد. به طور معمول با علائم دیگری از جمله تشنگی بیش از حد، کاهش وزن و خستگی همراه است. پرکاری تیروئید، با افزایش گرسنگی نیز همراه است. دلیل این امر این است پرکاری تیروئید، باعث تولید بیش از حد هورمون‌های تیروئید می‌شود، که باعث تقویت اشتها می‌شود.

کاهش قند خون، یا پایین بودن سطح قند خون، همچنین ممکن است سطح گرسنگی شما را افزایش دهد. اگر برای مدتی غذا نخورده باشید، ممکن است سطح قند خون شما کاهش یابد، این اتفاق ممکن است با یک رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات تصفیه شده و قند تشدید شود. با این حال، افت قند خون همچنین با بیماری‌هایی مانند دیابت نوع 2، پرکاری تیروئید و نارسایی کلیه همراه است. علاوه بر این، گرسنگی بیش از حد اغلب علامت چند بیماری دیگر مانند افسردگی، اضطراب و سندرم قبل از قاعدگی است.

اگر شک دارید که یکی از این شرایط را دارید یا خیر، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید. تا یک تشخیص صحیح انجام داده شود. درباره گزینه‌های درمان با او بحث کنید. پس احساس گرسنگی مداوم ممکن است علامت چند بیماری خاص پزشکی باشد. گفتنی است؛ احساس گرسنگی مداوم علامت نیاز بدن شما به غذای بیشتر است. این اتفاق اغلب در نتیجه ترشح نامتعادل هورمون‌های گرسنگی است که ممکن است به دلایل مختلفی از جمله رژیم غذایی ناکافی و برخی از عادات نامناسب سبک زندگی رخ دهد. اگر رژیم غذایی شما فاقد پروتئین، فیبر یا چربی باشد، ممکن است همواره احساس گرسنگی کنید. همه این عوامل باعث سیری و کاهش اشتها می‌شود. گرسنگی شدید همچنین نشانه خواب ناکافی و استرس مزمن است.

علاوه بر این، برخی از دارو‌ها و بیماری‌ها باعث احساس گرسنگی مکرر شناخته شده است. اگر بیشتر اوقات احساس گرسنگی می‌کنید، ارزیابی رژیم غذایی وسبک زندگی برای شناسایی تغییرات بالقوه‌ای که می‌تواند احساس سیری را افزایش دهد، مفید خواهد بود. گرسنگی شما می‌تواند نشانه آن باشد که شما به اندازه کافی غذا نمی‌خورید؛ که به سادگی با افزایش مصرف غذا حل می‌شود. درصورتی که در زمان صرف غذا خیلی تند غذا می‌خورید یا حواس شما پرت می‌شود، می‌توانید غذاخوردن با تمرکز را نیز تمرین کنید. هدف آن به حداقل رساندن حواس پرتی، افزایش تمرکز شما و کند کردن فرآیند جویدن است؛ که به شما کمک می‌کند تا احساس سیری را به موقع دریابید.

گرسنگی مداوم - میز غذا

5 راهکار استثنایی برای از بین بردن گرسنگی و ضضعف معده

برای از بین بردن گرسنگی کاذب می‌توان راهکارهای ساده‌ای را به کار برد که در ادامه آن‌ها را ذکر کرده‌ایم:

آهسته غذا بخورید !

آهسته غذا خوردن و بیشتر جویدن لقمه، نه‌تنها به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند؛ بلکه می‌تواند سبب شود زودتر متوجه سیر شدن خود شده و دست از غذا خوردن بکشید.

افراد چنانچه پیش از غذا خوردن احساس گرسنگی زیادی داشته باشند، اغلب غذای خود را با سرعت بیشتری می‌خورند و از آنجایی که بین زمان آزاد شدن هورمون سیری و ایجاد پیام سیری توسط مغز، مدت زمانی طول می‌کشد؛ درنتیجه فرد پیش از آن‌که پیام سیری را دریافت نماید، هنوز احساس ضعف داشته و پر شدن معده خود را احساس نمی‌کند؛ در نتیجه میزان زیادی غذا می‌خورد. بنابراین تلاش کنید و وعده‌های غذایی خود را از این به بعد آهسته بخورید و غذای خود را بیشتر بجوید.

تنها بر روی غذا خوردن تمرکز کنید !

بسیاری از افراد هنگام غذا خوردن فیلم تماشا می‌کنند ویا به گوشی همراه یا تبلت خود نگاه می‌کنند و نمی‌دانند این مسئله یک علت گرسنگی زیاد در آن‌ها است که سبب می‌گردد متوجه سیر شدن خود نشوند.

همچنین نور آبی صفحه‌های نمایشگر تاثیر مخربی بر بدن دارد که سبب ایجاد مقاومت به انسولین می‌شود و در نتیجه گرسنگی کاذب در افراد را افزایش می‌دهد. البته این تنها عوارض صفحه‌ی نمایشگر نیست؛ بلکه این نور می‌تواند سبب ایجاد تداخل در خواب افراد شود که بر روی تمام جنبه‌های زندگی آن‌ها تاثیر می‌گذارد.

گرسنگی مداوم - سیب زمینی

خواب با کیفیت داشته باشید !

شاید برای شما جالب باشد که بدانید خوابیدن، نه‌تنها بر روی سلامتی افراد تاثیر دارد؛ بلکه به کاهش وزن نیز کمک می‌کند. البته کیفیت و زمان خواب اهمیت بسیاری دارد. در تحقیقاتی ثابت شده است افرادی که کمتر از ۷ ساعت خواب شبانه دارند، استعداد بالایی برای پرخوری داشته و نسبت به سایرین در حدود ۳۰۰ کالری در روز غذای بیشتری مصرف می‌کنند. بنابراین ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه که در حدود ساعت ۱۱ شب آغاز شود، به بهبود سلامتی و افزایش تناسب اندام افراد کمک می‌کند.

بدن خود را هیدراته نگه دارید !

یکی از نکات جالب در ارتباط با گرسنگی، این مساله است که گاهی مغزمان پیام تشنگی را با گرسنگی اشتباه می‌گیرد. دهیدراته شدن بدن ممکن است سبب شود افراد احساس کنند گشنه هستند؛ اما بهتر است پیش از مصرف غذا، کمی آب بنوشید و چنانچه احساس کردید میل شما برای غذا خوردن کاهش یافته است، از پرخوری صرف نظر کنید.

بهترین راهکار برای کاهش وزن، هیدراته شدن بدن یا هیدراته نگه داشتن بدن در طول روز است که می‌توانید آن را با انواع نوشیدنی‌های هیدراته و مصرف سبزیجات و میوه عملی کنید.

در طول روز مسواک بزنید !

این روش به‌خصوص برای افرادی که به‌صورت روانی و احساسی دچار ضعف معده هستند، موثر است. چنانچه در طول روز مسواک بزنید، متوجه می‌شوید که پس از مسواک زدن، غذاها طعم خوبی ندارند و همچنین برخی از افراد ترجیح می‌دهند تاثیر مسواک روی دندان‌های خود را حفظ کنند؛ در نتیجه از پرخوری آن‌ها جلوگیری می‌شود.

گرسنگی مداوم - یخچال

راهکارهای رفع گرسنگی زیاد در طب سنتی

در طب سنتی برای رفع گرسنگی از چندین روش استفاده می‌شود. یکی از این روش‌های درمان دل ضعفه در طب سنتی، مصرف آب نبات است. آب نبات می‌تواند باعث ایجاد اشباع و احساس سیری شود و در نتیجه اشتهای کاذب کاهش یابد.

استفاده از مواد دارویی نیز در طب سنتی برای رفع ضعف معده معمول است. برخی از این مواد شامل گیاهانی مانند زنجبیل، نعناع، تخم‌کتان و گل گاوزبان است. مصرف موادی مانند پسته، بادام، و دیگر میوه‌های خشک تغییر در رژیم غذایی و همچنین مصرف غذاهای سرشار از پروتئین و فیبر نیز می‌تواند باعث نیز می‌تواند باعث ایجاد اشباع و کاهش ضعف معده شود.

راهکارهای رفع گرسنگی بدون غذا

برخی از راهکارهای رفع گرسنگی بدون غذا، مصرف مایعات است. آب می‌تواند به شما احساس سیری بدهد و در نتیجه گرسنگی را کاهش دهد. همچنین، مصرف چای سبز، قهوه بدون شکر و سایر نوشیدنی‌های غیرالکلی باعث کاهش گرسنگی می‌شود.

یکی از روش‌های دیگر، مصرف موادی مانند لوبیا، نخود و عدس است. این مواد سرشار از پروتئین هستند و می‌توانند باعث کاهش گرسنگی شوند. همچنین، مصرف میوه‌ها و سبزیجات نیز می‌تواند به شما احساس سیری بدهد و گرسنگی را کاهش دهد.

همچنین، انجام تمرینات و فعالیت‌های ورزشی می‌تواند به کاهش گرسنگی کمک کند. این فعالیت‌ها مانند پیاده‌روی، دویدن، شنا و تمرینات ورزشی دیگر می‌توانند باعث ترشح هورمون‌های خوش‌حالی و ایجاد حس رضایت شود که به دلیل کاهش تنش و استرس، باعث می شوند شما کمتر احساس گرسنگی نمایید.

گرسنگی مداوم - گرسنگی

درمان خانگی دل ضعفه

  • مصرف نعناع: مصرف چای نعناع می‌تواند به کاهش دل ضعفه کمک کند. همچنین، روغن نعناع را می‌توانید روی پهلوی خود بمالید و به آرامی تنفس کنید.
  • مصرف زنجبیل: مصرف چای زنجبیل نیز می‌تواند به کاهش دل ضعفه کمک کند. همچنین، می‌توانید تعدادی تکه زنجبیل را در آب جوش بریزید و پس از جوشیدن آن را صاف کرده و مصرف کنید.
  • مصرف عسل: مصرف عسل همچنین می‌تواند به کاهش دل ضعفه کمک کند. می‌توانید قبل از صبحانه یک قاشق عسل را با یک لیوان آب مخلوط کرده و مصرف کنید.
  • مصرف گیاهان دارویی: مصرف گیاهان دارویی مانند گل گاوزبان، زعفران، سرخارگل و آویشن نیز به کاهش دل ضعفه کمک می‌کند.
  • تمرین و ورزش: تمرین و ورزش منظم همچنین به کاهش دل ضعفه کمک می‌کند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید