درمان دیابت بارداری در خانه از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا در این دوران جفت، هورمون هایی ترشح میکند که سبب افزایش سطح قند خون می شود. این بیماری بسیار شایع است ولی در صورت سهل انگاری و رعایت نکردن رژیم غذایی می تواند خطرناک باشد. گروه سلامت پارس مگ روش های کنترل و درمان دیابت در دوران بارداری را به شما یاد می دهد.
دیابت بارداری چیست؟
در دوران بارداری، ممکن است سطح قند خون برخی از زنان افزایش پیدا کند. این وضعیت که تحت عنوان دیابت بارداری (GDM) شناخته میشود معمولا بین هفتههای ۲۴ تا ۲۸ بارداری ایجاد میشود.
باتوجهبه دادههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالت متحده (CDC)، تخمین زده میشود که این شرایط در ۲ تا ۱۴ درصد از حاملگیهای ایالات متحده رخ میدهد. ابتلا به دیابت حاملگی در این دوران از زندگی به معنای این نیست که قبل از بارداری دیابت داشتهاید یا بعد از آن دچار دیابت خواهید شد.
اما قند بارداری خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در آینده افزایش میدهد.اگر این بیماری بهخوبی مدیریت نشود، میتواند احتمال ابتلای کودک به قند خون بالا و همچنین احتمال بروز عوارض جدی برای شما و جنینتان در دوران بارداری و زایمان را افزایش دهد.
انواع دیابت بارداری
بهطورکلی، دیابت بارداری به دودسته تقسیم میشود:
- کلاس A1 برای توصیف قند بارداری که میتوان آن را تنها از طریق رژیم غذایی کنترل کرد، استفاده میشود.
- کلاس A2 برای توصیف دیابت بارداری استفاده میشود که در آن از انسولین یا سایر داروهای خوراکی برای کنترل این بیماری استفاده میشود.
عوامل خطر ابتلا به دیابت بارداري:
- سن بیش از 25 سال
- اضافه وزن و چاقی
- سابقه دیابت نوع 2 در افراد درجه اول خانواده
- قرار داشتن میزان قند خون درفاز پیش دیابت قبل از بارداری (بالاتر از 100 میلی گرم بر دسی لیتر)
- داشتن سابقه دیابت بارداری در حاملگی قبلی
- تولد نوزاد با وزن 4 کیلو گرم و یا بیشتر
- سابقه تولد نوزاد مرده
علائم دیابت بارداری
این شرایط بهندرت با علائمی همراه است و در صورت بروز نیز با علائمی خفیف همراه خواهد بود.
-
علائم دیابت بارداری در سه ماه اول:
رشد بیش از حد جنین در این دوره، قبل از تشخیص دیابت بارداری نوع ۲ شروع می شود و نیاز است که «عدم تحمل گلوکز» را در ابتدای این دوران بررسی کرد.
کسی که مبتلا به عدم تحمل گلوگز است، میزان قند خون ناشتایش ممکن است طبیعی یا اندکی بالا رفته باشد. کمی که صبور باشید به زودی درباره نوع اول و دوم این بیماری برایتان خواهم گفت.
اگر HbA1c –که یک نوع آزمایش خون است و نشان می دهد بیماران چقدر در کنترل بیماری دیابت موفق بوده اند- را در سه ماهه اول بارداری تان انجام دهید می توانید زودتر وضعیتتان را ارزیابی و امکان کنترل و پیشگیری دیابت بارداری را فراهم نمایید.
چون این نوع دیابت سه ماه پس از بارداری شما اتفاق می افتد، معمولاً نشانه خاصی هم در این مدت دیده نخواهد شد.
-
علائم دیابت بارداری در سه ماه دوم:
افزایش سطح گلوکز خون مادر باردار در سه ماه دوم بارداری یکی از نشانه های اصلی قند خون بارداری است.گاهی ممکن است شما هم مانند بیشتر زنان باردار هیچ نشانهای از ابتلا به دیابت در سه ماهه دوم نداشته باشید. به همین دلیل است که پزشک تان باید برای تشخیص بهتر، آزمایشی برای شما بنویسد. معمولاً بین هفته های بیست و چهارم و بیست و هشتم بارداری این موضوع شدت پیدا می کند. با این آزمایش می توان میزان گلوکز یا همان قند خون شما را بررسی کرد.
-
علائم دیابت بارداری در سه ماه سوم:
- خستگی
- تاری دید
- تشنگی بیش از حد
- حالت تهوع
- نیاز مفرط به ادرار کردن
- قارچهای واژینال، مثانه و عفونتهای پوستی
عوارض دیابت بارداری
دیابت حاملگی کنترل نشده میتواند موجب بالارفتن سطح قند خون در طول بارداری و بروز عوارضی شود که تاثیرات نامطلوبی بر سلامت مادر و کودک وارد کند.
مثلا زمانی که کودک شما به دنیا میآید، ممکن است مشکلات زیر را داشته باشند:
- وزن هنگام تولد بالا
- قند خون پایین
- دیستوشی شانه که باعث میشود شانههای کودک در حین زایمان، در کانال زایمان گیر کند
- و مشکلات تنفسی
همچنین این کودکان ممکن است در آینده در معرض خطر ابتلا به دیابت باشند. به همین دلیل، حتما با پیروی از برنامه درمانی توصیه شده توسط دکتر غدد، اقداماتی برای مدیریت دیابت بارداری خود انجام دهید.
درمان دیابت بارداری در خانه
در بیشتر موارد، پزشک توصیه میکند قند خون خود را قبل و بعد از خوردن غذا با یک دستگاه تست قند آزمایش کنید و با مصرف یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و ورزش منظم، وضعیت خود را کنترل کنید. ممکن است در صورت نیاز تا زمان زایمان، تزریق انسولین نیز به این موارد اضافه شود.
در صورت تزریق انسولین، از پزشک خود در مورد زمانبندی مناسب تزریق آن – دررابطهبا وعدههای غذایی و ورزش – سوال کنید تا از افت قند خون جلوگیری کنید. اگر سطح قند خون شما خیلی پایین یا به طور مداوم بالاتر از سطح تعیین شده باشد، پزشک راهنماییهای لازم را به عمل میآورد.
-
برای درمان دیابت بارداری در خانه فیبر مصرف کنید
یک روش معمول توصیه شده برای مقابله با دیابت بارداری در دوران حاملگی، خوردن مواد غذایی سرشار از فیبر است. فیبر یک ماده غذایی فوق العاده برای دیابت است.
این ماده توانایی بهبود عملکرد گیرنده های انسولین در بدن را دارد. در عین حال، می تواند آزاد شدن انسولین در خون را کنترل کند. از این طریق، فیبر می تواند مانع از بروز دیابت بارداری در دوران حاملگی شود. به راحتی می توانید غذاهای سرشار از فیبر را از فروشگاه های مواد غذایی پیدا کنید.
گفته می شود که بذر کتان منبع مهمی جهت دریافت فیبر است. علاوه بر این، مصرف غلات سبوس دار در رژیم غذای تان می تواند به مقابله با دیابت بارداری در دوران حاملگی کمک کند.
-
رژیم غذایی برای درمان دیابت بارداری در خانه
کلید طلایی کنترل صحیح قند خون در بارداری، اتخاذ یک رژیم غذایی متعادل است. خوردن مرتب غذا (اغلب هر ۲ ساعت یکبار ) نیز میتواند در مدیریت سطح قند خون نقش بسزایی داشته باشد. بهویژه باید به مصرف کربوهیدرات، پروتئین و چربی توجه ویژهای داشته باشید.
مصرف کربوهیدرات برای درمان دیابت بارداری در خانه
فاصلهگذاری مناسب بین غذاهای غنی از کربوهیدرات به جلوگیری از افزایش قند خون کمک میکند. پزشک میزان دقیق مصرف کربوهیدرات در روز را تعیین میکند. همچنین ممکن است برای کمک به تنظیم برنامه غذایی ویژه دیابت بارداری توصیه کند که به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید.
کربوهیدراتهای ارتقاء دهنده سلامت بیمار عبارتاند از:
- غلات کامل
- برنج قهوهای
- میوههای با قند پایین
- لوبیا، نخود، عدس و سایر حبوبات
- سبزیجات نشاستهای

میزان مصرف پروتئین برای درمان دیابت بارداری در خانه
زنان باردار حتیالامکان باید سعی کنند روزانه ۲ تا سه وعده پروتئین مصرف کنند. منابع خوب پروتئین عبارتاند از:
- گوشت بدون چربی
- مرغ
- ماهی
- توفو
بااینحال، کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG) انواع خاصی از ماهیها را فهرست میکنند که (به دلیل محتوای جیوه بالایی که دارند) باید از مصرف آنها اجتناب کنید.
میزان چربی برای درمان دیابت بارداری در خانه
چربیهای سالمی که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید عبارتاند از:
- آجیل بدون نمک
- دانهها
- روغن زیتون
- آووکادو
-
ورزش و فعالیت بدنی در درمان دیابت بارداری در خانه
همانطور که اشاره شد ورزش ممکن است به کنترل سطوح قند خون و بهبود پیامدهای مربوط به مادر و نوزادش کمک کند. به هنگام ورزش، مصرف گلوکز ماهیچهها بیشتر میشود و وقتی این اثر از بین رفت، عضلات برای مدتی نسبت به انسولین حساستر میشوند و در نتیجه، سطح قند خون پایین میآید.
برای این منظور به طور روزانه بهتر است به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه فعالیتهای سبکی چون دوچرخهسواری ثابت، یوگا و پیادهروی کوتاه داشته باشید.
-
از خوردن یک صبحانه خوب لذت ببرید
صرف نظر از هر گونه اختلالی که از آن رنج می برید، یک وعده صبحانه سالم توسط هر متخصصی توصیه می شود. در طول دوران بارداری، خوردن صبحانه بسیار مهم است.
نخوردن چیزی برای چندین ساعت به طور پیوسته، کنترل سطح قند خون برای بدن را در هنگام صبح دشوارتر کرده و همچنین باعث مشکلات دیگری مانند کتونمی می شود.
اطمینان از خوردن صبحانه سالم می تواند برای کنترل سطح قند خون به ویژه در هنگام صبح مفید باشد. این کار به جلوگیری از بروز عوارض مربوط به دیابت حاملگی کمک می کند.
در این خصوص، صبحانه ای با شاخص گلیسمی پایین، ایده آل ترین حالت محسوب می شود. این صبحانه می تواند شامل تخم مرغ، جو دو سر، فرنی، ماست کم چرب، و غلات سبوس دار باشد.
آب اسفناج نیز نوشیدنی بسیار سالمی برای صبحانه محسوب می شود. بنابراین، اگر شخصی از شما در مورد مقابله با دیابت بارداری سوال پرسید، در مورد اطلاعاتی که به آن ها در مورد صبحانه سالم ارائه می کنید، اطمینان داشته باشید.
-
چای دارچین آماده کنید (دمنوش برای پایین آوردن قند خون)
دارچین برای کنترل خانگی دیابت در دوران بارداری، فوق العاده است. این ماده شامل برخی از ترکیبات فعال زیستی است که نه تنها متابولسیم گلوکز را تقویت می کند، بلکه تاثیرات مثبتی بر کلسترول بد (LDL)، کلسترول خوب (HDL) و تری گلیسرید در بدن دارد.
علاوه بر این، مصرف دارچین در دوران بارداری کاملا بی خطر است. جهت افزایش حساسیت به انسولین و مقابله با دیابت بارداری در دوران حاملگی، تنها به نصف قاشق چای خوری پودر دارچین احتیاج دارید.
یک چوب دارچین را در حدود 10 دقیقه در آب جوش قرار دهید. سپس آن را از صافی رد کرده و هر روز یک مرتبه از آن بنوشید. اگر طعم چای دارچین را دوست ندارید، سعی کنید پودر آن را بر روی اسموتی، جو دو سر و حتی غذاهایی مانند مرغ و ماهی بپاشید.
بیش از حد دارچین مصرف نکنید، زیرا می تواند منجر به ایجاد انقباضات عضلانی در بدن شما شود. این ماده در دوزهای فوق العاده بالا می تواند برای بدن سمی باشد، همچنین ثابت شده که در این صورت برای کودک نیز سمی است. قبل از استفاده دارویی از این ماده، با پزشک خود مشورت کنید.
-
برای درمان دیابت بارداری در خانه خواب کافی داشته باشید
داشتن خواب کافی در طول شب، می تواند یکی از آسان ترین درمان های خانگی برای دیابت دوران بارداری باشد. در دوران بارداری اغلب خود را خسته و کسل حس می کنید.
این به این خاطر است که سطح هورمون های شما در حال تغییر است و اگر در این دوارن به دیابت بارداری نیز مبتلا باشید، این خستگی چندین برابر می شود.
بنابراین، استراحت کنید و خواب کافی داشته باشید، زیرا خواب به تعادل قند خون کمک می کند. خواب به تغذیه کودک نیز کمک کرده و شما را برای داشتن یک زایمان راحت تر آماده می کند.
سعی کنید در حالی که زانوهای خود را خم کرده اید، به پهلوی سمت چپ بخوابید، زیرا فشار در قسمت پشت بدن را کاهش می دهد. سعی کنید در طول روز کم تر از 30 دقیقه چرت بزنید تا از خستگی جلوگیری کرده و دیابت بارداری را کنترل کنید. کارهایی که باید انجام دهید:
-
داروهای کنترل دیابت بارداری
- داروهای خوراکی مثل متفورمین
- داروی تزریقی همچون انسولین
-
درمان دیابت بارداری در طب سنتی
هم با طب سوزنی و هم روشهای گیاهی میتوان میزان قندخون در بارداری را کنترل کرد.
طب سوزنی برای درمان دیابت بارداری در خانه
طب سوزنی بهعنوان یک روش سنتی، برای کاهش تشنگی، برطرفکردن ادرار مکرر، تنظیم قند خون و سطح انسولین و متعادلسازی هورمونها مورداستفاده قرار میگیرد.
گیاه درمانی برای کنترل قندخون بارداری
گیاهدرمانی نیز یکی از زیر مجموعههای طب سنتی است و میتوان از فرمولهای گیاهی مانند Zuo gui wan و Orthosiphon aristatus (ارتسیفن اریستاتوس) که نام یکگونه از تیره نعناعیان است و همچنین تمشک قرمز برای کنترل دیابت بارداری استفاده کرد.
روغن نارگیل
- مصرف خوراکی: برای این منظور حداکثر ۵ میلیلیتر از این روغن را مستقیماً یا به همراه غذا مصرف کنید.
- مصرف موضعی: برای مصارف موضعی هم میتوانید ۵ میلیلیتر از آن را به میزان یکبار در روز روی موضع موردنظر ماساژ دهید.
روغن گردو
- به مدت سه ماه و هر روز ۱ قاشق غذاخوری از این روغن را مصرف کنید.
عرق کلپوره یا مریم نخودی و روغن برگ زیتون، همچنین میتوانید از دمنوشهای گیاهی زنجبیل، چای سبز و دارچین استفاده کنید. کارکرد اصلی این گیاهان کمک به تثبیت سطح قند خون و بهبود عملکرد متابولیک با تقویت طحال (پانکراس) و کلیهها است.
دیابت بارداری بعد از زایمان:
دیابت بارداری معمولا با زایمان برطرف می شود ولی این افراد بویژه درصورت کم تحرکی و زیاد شدن وزن درخطر ابتلا به دیابت نوع 2 در سال های آتی عمر خود هستند بطوریکه نیمی از این افراد در طی 20 سال پس از زایمان ممکنست مبتلا به دیابت شوند و مجددا تاکید می شود که رژیم غذایی مناسب و تحرک مناسب و همچنین شیردادن این خطر را در آینده کاهش می دهد.
4 تا 12 هفته بعد از تولد نوزاد باید قند خون شما اندازه گیری شود و درصورت طبیعی بودن این کار سالیانه تکرار شود. خانم هایی که سابقه ابتلا به دیابت بارداری را دارند باید به خاطر داشته باشند احتمال بروز دیابت در حاملگی بعدی شان و همینطور احتمال ابتلا ی آنها به دیابت نوع 2 زیاد می باشد.
خطرات و عوامل افزایش دیابت بارداری
قند خون بالا در دوران بارداری میتواند منجر به رشد زیاد جنین و بزرگجثه شدن نوزاد شود که خود این موضوع میتواند مشکلاتی هنگام زایمان ایجاد کند.
همچنین کنترل نشدن مناسب دیابت بارداری ممکن است منجر به تولد نوزادی با قند خون پایین، یرقان یا مشکل تنفسی شود. هرچند اگر شما به دیابت بارداری مبتلا باشید، پزشکتان برای کنترل قند خون در طول بارداری به شما کمک خواهد کرد. وجود عوامل زیر احتمال ابتلا به دیابت بارداری را در مادر افزایش میدهد:
- اضافه وزن قبل از بارداری
- سابقۀ خانوادگی دیابت
- سابقۀ دیابت بارداری، مردهزایی، سقط جنین یا نوزاد درشت با وزن بیش از ۳۴۰۰ گرم در بارداریهای قبلی
- سندرم تخمدان پلیکیستیک (Pcos)
- سابقۀ وجود مشکلی با انسولین یا قند خون مانند مقاومت به انسولین، عدم تحمل گلوکز یا پرهدیابت
- فشار خون بالا، کلسترول بالا یا بیماریهای قلبی
روشهای تشخیص دیابت بارداری
طبق توصیه انجمن دیابت آمریکا (ADA)، معمولا پزشکان، زنان باردار را از نظر علائم قند بالا در بارداری غربالگری میکنند. اما اگر هیچ سابقه شناخته شدهای از دیابت و سطح قند خون طبیعی در ابتدای بارداری وجود نداشته باشد، احتمالاً پزشک این غربالگری را به هفتههای ۲۴ تا ۲۸ بارداری موکول میکند.
تست چالش گلوکز (GCT)
برخی از پزشکان، کار تشخیص خود را با آزمایش چالش گلوکز شروع میکنند. لازم به ذکر است که هیچ آمادگی برای انجام این آزمایش لازم نیست.
برای این منظور مادر باردار محلول گلوکز را مینوشد و بعد از ۱ ساعت آزمایش خون میدهد. در این صورت، اگر سطح قند خون وی بالا باشد، پزشک ممکن است یک آزمایش تحمل گلوکز خوراکی ۳ ساعته انجام دهد که این تست، دومرحلهای است.
با اینحال، برخی از پزشکان تست چالش گلوکز را بهکلی نادیده میگیرند و فقط یک آزمایش تحمل گلوکز ۲ ساعته انجام میدهند که این آزمایش یکمرحلهای محسوب میشود.
آزمون تک مرحلهای چالش گلوکز
- پرسنل آزمایشگاه کار خود را با آزمایش سطح قند خون ناشتا شروع میکنند.
- آنها از مادر باردار میخواهد که محلول حاوی ۷۵ گرم کربوهیدرات را بنوشد.
- سپس بعد از گذشت ۱ ساعت و ۲ ساعت، مجددا سطح قند خون فرد را آزمایش میکنند.
که اگر هر یک از مقادیر قند خون زیر گزارش شود، احتمالاً پزشک تشخیص خود را تایید میکند:
- سطح قند خون ناشتای بیشتر یا مساوی ۹۲ میلیگرم در دسیلیتر
- قند خون ۱ ساعته بیشتر یا مساوی ۱۸۰ میلیگرم در دسیلیتر
- سطح قند خون ۲ ساعته بیشتر یا مساوی ۱۵۳ میلیگرم در دسیلیتر
برای تست دومرحلهای نیازی به ناشتا بودن نخواهید داشت. در این صورت:
- پرسنل آزمایشگاه از شما میخواهند که محلول حاوی ۵۰ گرم گلوکز را بنوشید.
- و بعد از ۱ ساعت، قند خون شما را آزمایش میکنند.
اگر در این مرحله، سطح قند خون شما بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیگرم در دسیلیتر باشد، پزشک ممکن است انجام آزمایش دوم در روز دیگری را برایتان توصیه کند.
- در طول این آزمایش، پرسنل آزمایشگاه کار خود را با آزمایش سطح قند خون ناشتا شروع میکند.
- سپس از شما میخواهد که محلولی حاوی ۱۰۰ گرم شکر بنوشید.
- و ۱، ۲ و ۳ ساعت بعد، قند خون شما را آزمایش میکند.
اگر حداقل ۲ مورد از مقادیر زیر را داشته باشید، احتمالاً پزشک تشخیص خود را تایید میکند:
- سطح قند خون ناشتای بیشتر یا مساوی ۹۵ یا ۱۰۵ میلیگرم در دسیلیتر
- قند خون ۱ ساعته بیشتر یا مساوی ۱۸۰ یا ۱۹۰ میلیگرم در دسیلیتر
- سطح قند خون ۲ ساعته بیشتر یا مساوی ۱۵۵ یا ۱۶۵ میلیگرم در دسیلیتر
- سطح قند خون ۳ ساعته بیشتر یا مساوی ۱۴۰ یا ۱۴۵ میلیگرم در دسیلیتر
هدف از کنترل قند خون در بارداری
کنترل قند خون قبل و در دوران حاملگی بهترین کاری است که میتوانید برای خود و جنین انجام دهید. کنترل خوب قند خون در دوران بارداری به موارد زیر کمک میکند:
-
کاهش خطر سقط جنین
کنترل مناسب قند خون خطر سقط و مرده به دنیا آمدن نوزاد را پایین میآورد. خطر سقط و مرده به دنیا آمدن نوزاد در افرادی که دیابتشان کنترل نشده بیشتر است.
کنترل لحظهای قند خون از اول بارداری تا زایمان واجب است و احتمال رخداد بسیاری از خطرات از جمله سقط را کاهش میدهد.
کنترل لحظهای قند خون از اول بارداری تا زایمان واجب است و احتمال رخداد بسیاری از خطرات از جمله سقط را کاهش میدهد.
-
کاهش خطر زایمان زودرس
هرچقدر بهتر قند خون را کنترل کنید، احتمال زایمان زودتر از موعد کمتر میشود.
-
کاهش خطر نارساییهای مادرزادی
کنترل قند خون قبل و در دوران حاملگی خطر نارسایی مادرزادی را، بهخصوص مواردی که روی مغز، قلب و ستون فقرات تاثیر میگذارد، بهشدت کاهش میدهد.
-
کاهش خطر رشد بیش از اندازهی جنین
بالا بودن قند خون باعث میشود گلوکز بیشتری از جفت بگذرد. درنتیجه، وزن نوزاد از حد میانگین بالاتر میرود. وزن بالای نوزاد زایمان طبیعی را دشوار میسازد، خطر سزارین را بالا میبرد و هنگام زایمان نوزاد را در معرض خطر قرار میدهد.
-
از بروز عوارض برای مادر جلوگیری میکند
کنترل قند خون خطر عفونت مجرای ادرار و عفونت قارچی را کاهش میدهد. همچنین از بروز عوارض دیابت مانند نارسایی کلیه جلوگیری میکند.
-
از بروز عوارض برای جنین پیشگیری میکند
گاهی نوزادانی که از مادران مبتلا به دیابت متولد میشوند دچار هیپوگلیسمی (قند خون پایین) میشوند زیرا تولید انسولین در بدن آنها بالاست.
کنترل قند خون به سلامت قند خون و میزان کلسیم و منیزیم موجود در خون جنین کمک میکند. کنترل قند خون به پیشگیری از اختلال تنفسی و زردی پوست و چشم (یرقان) در نوزاد بعد از تولد هم کمک میکند.
تاثیر جنسیت جنین بر دیابت بارداری
دیابت بارداری در مادرانی با جنین پسر بالاتر است، چرا که این جنین، با عملکرد سلولهای β ضعیفتر، با شاخص گلیسمی بالاتر مادر باردار پس از تناول غذا و افزایش خطر GDM در او مرتبط است؛ بنابراین، جنسیت جنین به طور بالقوه ممکن است بر متابولیسم گلوکز مادر در بارداری تأثیر بگذارد.
طبق تحقیقات انجام شده، احتمال ابتلای زنانی که فرزند پسر داشتند، سه درصد بیشتر از مادرانی با جنین دختر بود.
پیشگیری از دیابت بارداری
پیشگیری کامل از ابتلا به قند خون بالا در بارداری امکانپذیر نیست. بااینحال، اتخاذ عادات ارتقادهنده سلامتی میتواند به کاهش احتمال ابتلا به این بیماری کمک کند.
- اگر باردار هستید و یکی از عوامل خطر ابتلا به دیابت حاملگی را دارید، سعی کنید رژیم غذایی مغذی داشته باشید و به طور منظم ورزش کنید. حتی فعالیتهای سبکی چون پیادهروی در این راستا ممکن است مفید باشد.
- اگر قصد بارداری داشته و اضافهوزن دارید، حتما با یک متخصص مراقبتهای سلامتی در مورد راههای مطمئن کاهش وزن اضافی و آمادهشدن برای بارداری مشورت کنید تا در ایجاد برنامهای برای رسیدن و حفظ وزن متوسط کمکتان کند. حتی کاهش وزن اندک هم میتواند به شما در کاهش خطر ابتلا به قند بارداری کمک کند.
- همچنین، برای افراد باردار مهم است که به دنبال مراقبتهای دوران بارداری باشند و تمام غربالگریها و ارزیابیهای لازم در طول بارداری خود را انجام دهند.